Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Kolumbo

7. 11. 2011 13:09
Že pravice v Řecku

snížila daně o 10% není nic odsouzeníhodného. Problém je jinde. Všichni rádi předstírají existenci "harmonické společnosti" plné šťastných, navzájem si nadšeně pomáhajících lidí, zatímco realitou jsou společnosti rozdělené a navzájem se obviňující ze zlodějiny a vykořisťování. Jenže ideologií levice je, že společnost je jen jedna, pomáhat si musí, a moderním nezvratitelným trendem že je dotovat, vyrovnávat, pozitivně diskriminovat. Jenže  dotovaný postrádá pocit respektu ze strany ostatních a dávky se mu nikdy nebudou zdát dostatečné. Socialističtí "humanisté" ve snaze získat voliče ještě dotyčné utvrzují v "blbé náladě" a v agresivitě proti plátcům, kteří prý nejsou dostatečně "solidární". Svoje voliče pak uplácejí dávkami a přidávání platů ve státní a veřejné sféře. "Pravici" pak nezbude než taky dotovat svoje stoupence, jinak kompletně ostrouhá. Šetřit nemůžete - co ušetříte, utratí za vás někdo "potřebný" a vy budete mít zase dluhy. Není lepší to prožrat sám, když není alternativa?

0 0
možnosti
JJ

Šerlok Homeless

7. 11. 2011 13:23
Re: Že pravice v Řecku

Asi tak.

Řešením je fakt to, že vláda bude muset vyjít s tím co má a nerozdělovat peníze, které (možná, nebo taky ne) mají mít k dispozici vlády příští (a možná lepší). To je nejspíš ideál, kterého nelze dosáhnout, ale lze se mu spoň přiblížit anebo k němu směřovat. Švýcaři si (v referendu) vetkli do ústavy, že

1) vláda nesmí zvyšovat daně

2) státní rozpočet musí být DLOUHODOBĚ vyrovnaný (pzn. dlouhodobě - to by asi u nás dopadlo blbě ;-().

V každém případě - kdo DOBROVOLNĚ půjčoval předlužené vládě (o které věděl, že je předlužená), ať klidně okrouhá. To je taky cesta, jak k výše uvedenému ideálu směřovat: Nepobízet k půjčování rozhazovačným vládám.

0 0
možnosti
RC

josefbad

7. 11. 2011 12:53
falsovani

Pokud dobre chapu, Recko prijalo Euro podvodem, kvuli falsovani statistik. Recko ma EURo od 2001, v te dobe byl premierem Costats Simitis, clen socialisticke strany.

Neustale socialiste rikaji, ze pravice falsovala. Myslim, ze zadani pro statisticky urad dala jiz socialisticka strana. Bohuzel to nasledne nikdo nezmenil, ani neodhalil (Eurostat).

0 0
možnosti
GF

Georgis Fasulis

7. 11. 2011 13:41
Re: falsovani

Přečtěte si, jak to bylo s údajným falšováním při vstupu GR do EZ. Vysvětluji to v reakci an Edmunda černou zmiji dole v diskusi.

0 0
možnosti
MM

Doktor.bota

7. 11. 2011 12:49
..

tomského blog jsem četl, myslím, že je na první přečtení zřejmé, jak to myslel a že papandrea brání. ovšem proč jste to nepochopil vy, je otázka. že by stejně zkratkovité uvažování jako když napíšete, že za řeckou krizi může jen nd a pasok?Rv

0 0
možnosti
F

forEdd28.1

7. 11. 2011 12:43
hm

moc dobre napsano...R^

0 0
možnosti
LH

hvarcz

7. 11. 2011 12:41
jasně za všechno může euro

no a co kdyby 6 let nelhali o svém hospodářství, to šlo leccos zachránit, ani ta drachma jim nepomůže když budou lhát.

navíc teď jim nikdo už nebude věřit

je mi jedno kdo za bordel v řecku může, stále se operuje s tím že odstoupení řecka od eura by bylo drahé, jednou ale džbán přeteče a řekové si neuvědomují že jim zkolabuje bankovní systém a všichni budou muset rybařit

0 0
možnosti
JJ

Šerlok Homeless

7. 11. 2011 11:55
V každém případě to, co se dělo po záměru

vyhlásit v Řecku referendum o "pomoci" mne nakoplo k tomu, abych pochopil, že tak jednoduché, jak jsem si představoval předtím, to zas není. I já jsem žil v představě líného Řeka, který stojí s nataženou rukou a diví se, že by měl za peníze pohnout prdelí. To, že Řekové pomoc odmítají (resp. by ji v referendu odmítli) bylo pro mne překvapením.

Fakt nedokážu posoudit, jestli za to v Řecku může Petr nebo Pavel. Nedokážu posoudit míru viny současného premiéra na situaci, ve které se Řecko nachází. Nicméně to, že se aspoň POKUSIL avizovat referendum způsobilo, že bych ho bez pochybností nedokázal označit za gaunera ... To jen, abych napsal něco k článku.

Pravdu díc, jestli za to může ten nebo jiný řecký politik jsem dosud neměl potřebu řešit: Je to pro mne asi takový problém, jako erupce na ostrově El Hierro (http://martinsimak.blog.idnes.cz/c/226397/Erupce-na-El-Hierro.html): Co já s tím?

0 0
možnosti
JJ

Šerlok Homeless

7. 11. 2011 12:00
Re: V každém případě to, co se dělo po záměru

Nicméně, pokud se nějaký pokusí hodit vidle do tak děsivého "řešení", jakým je Euroval, tak pámbu zaplať za to. Čistší by bylo vyhlásit státní bankrot jako vArgentině, věřitelé, kteří dobrovolně půjčovali předluženému státu ať se jdou vysr.t a příště si státy i věřitelé budou dávat větší pozor při zadlužování států, což by bylo v pořádku.

Jinak skončíme všichni v diktatuře, jako otroci ÚV KS Číny nebo obojí.

0 0
možnosti
J4

J.K. 4

7. 11. 2011 11:19
Překvapujete, pane Fasulisi

Uznal jste, že Klaus měl pravdu, poznáváte skutečné příčiny problémů, ocenil jste názor p. Tomského, člena Strany svobodných občanů... že by rozum konečně zvítězil?

0 0
možnosti
JJ

Šerlok Homeless

7. 11. 2011 11:25
Re: Překvapujete, pane Fasulisi

R^

1 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

7. 11. 2011 9:45
Papandreu je vinný, jako ostatní řečtí politici

Kde byl, když v roce 2001 vstupovalo Řecko do eurozóny? Nebyl náhodou ve vládě jako ministr zahraničí? Řekové lhali Evropě o hospodářských výsledcích plynule, jinak by se do eurozóny vůbec nedostali.

-

PASOK nebo ND, to je zjevně celkem jedno, Řecko vůbec euro nemělo nikdy přijmout. PASOK byl u moci když Řecko s eurem začínalo, tím je možná jeho vina o chlup větší, protože tím celý průšvih odstartovali. Ovšem kdyby tehdy byla u moci ND, nejspíš by to dopadlo úplně stejně. :-/

1 0
možnosti
JN

Janhura

7. 11. 2011 9:55
Re: Papandreu je vinný, jako ostatní řečtí politici

R^ OK R^

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

7. 11. 2011 9:37
Karma

Naprosto s Vámi souhlasím. Celé je to i manipulace spekulantů s Řeckem. Např.: http://www.presseurop.eu/cs/content/news-brief-cover/191021-goldman-sachs-pomahal-recku-skryt-dluhy

Propagandistická kampaň proti Řecku je plná lží, a přesto je účinná. Celé je to velý byznys a všichni jsme už jen figurkami, se kterými manipulují.

0 0
možnosti
JN

Janhura

7. 11. 2011 10:03
Re: Antikarma (škoda, že není)

Chudáčkové řečtí, oni za nic nemohou  ;-( 

To jen ti zlí spekulanti se na ně spikli, dojetím se mi chce plakat.;-(

0 0
možnosti
MM

strycek-Joe spol. s r.o.

7. 11. 2011 9:22
Personál Lidových Novin

je extrahovaný hnůj, raději ty noviny nečtěte a budete v pohodě

0 0
možnosti
  • Počet článků 134
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6224x
Kdo jsem? Jsem jedna desetimilióntina této země - nic více, ale ani nic méně.