Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

kaktusak

7. 11. 2011 21:47
Skutečný problém je v kapitalismu.

Proto komunisté správně kapitalismus odmítají, zatímco socialisté dělají za pravičáky mouřenínskou práci. Jako obvykle.

0 0
možnosti
R

realya

8. 11. 2011 9:55
Re: Skutečný problém je v kapitalismu.

komunisté správně kapitalismus odmítají, ale celou dobu co vládli, se zoufale snažili aspoň přiblížit ekonomické výkonnosti a životní urovni v odmítaném kapitalismu.

Nakonec jim nikdo nebrání, můžousi založit komunu kde chtějí, a žít si tam čistě za svoje, bez peněz těch hnusných kapitalistů ;-D

2 0
možnosti
JC

chudacek.blog.idnes.cz

7. 11. 2011 19:17
pěkný článek

Dále to raději rozebírat nebudu. Bylo by to na dlouhé povídání. A nakonec bychom se dostali k podstatě demokracie, kdy má a kdy nemá smysl.

0 0
možnosti

Zirkon

7. 11. 2011 16:58
Proč ta panika kolem referenda ?

Když si půjčíte  10 000  EURo a  nemůžete  splácet tak máte  problém Vy,  ale když si půjčíte  bilion, tak má problém banka.

V tomto případě   mateřské státy bankrotujících bank, protože  na  Západě  se  zavedl perverzní systém, kdy chudí daňoví poplarníci musí popdporovat  bohaté neschopné bankéře !

Navíc v EU je  institut referendum hodně  nepopulární mezi EUrošlechtou.

1 0
možnosti

peterudes

7. 11. 2011 16:44
vidím to podobně

R^ problém jakékoliv řeckého premiéra a nutných nepopulárních opatření je ten, že je nakonec musí přijmout občané a když se ti rozhodnou nespolupracovat, tak se může řecký premiér třeba na hlavu postavit, ale prostě jeho mantinely jsou omezené vůlí lidí přijmout konkrétní opatření. Astronomické dluhy Řecka by šlo zvládnout jednoduše - třeba prodejem velkého množství státních nemovitostí, pozemků apod., ale zkuste tohle navrhnout a můžete si být jist, že opozice i občané budou proti. Demokracie je holt vláda lidu se všemi plusy i mínusy...

0 0
možnosti
ZK

SID09

7. 11. 2011 16:53
Re: vidím to podobně

Představujete si to jako Hurvínek válku. Lidí se nikdo ptát na bankrot přeci nebude. O bankrotu rozhodují věřitelé a jejich trpělivost. Jakmile přestane mít stát schopnost splácet svoje dluhy ( ev. přerazit je jinými ), tak mu nic jiného nezbývá.

Je jedno, jestli dluh je v Librách, Eurech, drachmách či dolarech.!!A s demokracií to nemá nic společnýho. !!;-D

0 0
možnosti

marccik

7. 11. 2011 15:04
souhlas

... a karmaR^

0 0
možnosti
PV

P.spk

7. 11. 2011 14:38
Bankrot

Zbankrotoval island, zbankrotuje Řecko, potom možná Itálie......peníze mizí, státy zůstávají......

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

7. 11. 2011 14:12
Když tak pořád o tom vašem článku přemýšlím

....tak Papandreu je vlastně hrdina......když už nevěděl, co s tím, tak naposled aspoň všechny vyděsil a pak to položil;-D .....rytířcký čin;-D

0 0
možnosti
ZK

SID09

7. 11. 2011 14:27
Re: Když tak pořád o tom vašem článku přemýšlím

Ono je celkem jedno, jestli Řecko dostane půjčku nebo ne.

Bankrot bude stejně. Výdaje Řecka jsou pořád výrazně vyšší než příjem a možnosti výrazného obratu jsou v nedohlednu.

Státních zaměstnanců a nákladů na zbrojení je pořád ještě příliš. !!

0 0
možnosti
T

Tom.Žeryk.Masakryk

7. 11. 2011 13:59
ubohé Řecko...rozprodej všecko

Tak...a teď se ještě omluv za tenhle blog a odvolej ty bláboly, co jsi napsal, pak to bude na 100%R^

Protože pokud se někdo diví, že zásadní prohlášení premiéra člena eurozóny vyvolá pozdvižení, tak zřejmě ví kulový o finančních trzích, byť šachuje s pojmy "dluhová krize" apod.  V Řecku se holt bude muset začít 1.makat 2.přemýšlet při volbách nebo 3.rozprodat ostrovy bohatším státům/jednotlivcům...prej odpustit dluhy...!!

0 0
možnosti
JJ

Šerlok Homeless

7. 11. 2011 14:04
Re: ubohé Řecko...rozprodej všecko

On se diví? On se nediví.

Já jsem se jen divil, že někdo nechce pomoc - žil jsem totiž představě klonovaného Řeka, který žádá pomoc a diví se, že by za peníze měl makat.

Teď už se ani já nedivím.

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

7. 11. 2011 13:52
prožrali budoucnost tak budou mít holt chvilku opasek

...nakrátko. Šve mě akorát, že jsem z těch, co neprožrali úspory a šetří i investují.....díky těmto "bratrům" stejně jako tisícům podobných přicházím o velkou část úspor, neboť investiční trhy jsou díky PIGS momentálně ve stavu totálního chaosu a ztráty kromě spekulantů utrpěli snad všichni ti, kteří makají.

Na rozdíl od protestujících levičáků si umím aspoň přiznat, že to investování bylo moje riziko a nechci po nikom žádnou kompenzaci....jejich drzost ji nepřímo požadovat i ode mě, mě pak přímo fascinuje;-D

Jen ať zkrachují......já a tisíce dalších hold začneme investovat znovu a ztráty časem nahradíme, budeme muset jen víc makat.......ale oni taky, nebo pojdou.....nikdo už jim nic nedá. A tak to má být.;-)

0 0
možnosti
JJ

Šerlok Homeless

7. 11. 2011 13:59
Re: prožrali budoucnost tak budou mít holt chvilku opasek

Referendum o pomoci v Řecku by dopadlo takto: NE, nechceme pomoc!

0 0
možnosti
ML

meyla

7. 11. 2011 13:47
Jednoduché řešení...

V Řecku je jedno, zda vládne pravice či levice, neboť obě dělaly a dělají to samé - posilují stát. Řekněte mi, v které jiné zemi jsou státní zaměstnanci placeni až o třetinu lépe než zaměstnanci v soukromých firmách? Problém ale není, která politická strana ten problém způsobila. Problém je v tom, že ty strany někdo volil a že o tom kulantně řečeno nepořádku někdo po mnoho a mnoho let nepravdivě informoval. Jinými slovy, každý národ má takovou vládu, jakou si zaslouží, jak už tvrdil Gándhí. My Češi máme pravicovou vládu, která dělá etatistické a socialistické reformy (proti kterým paradoxně revoltují sami sociální demokraté), Řekové holt mají vládu, která dávala (a zčásti pořád dává) včecko všem, ale státu víc. Normální řešení je odchod z eurozóny a několik let uskrovnění s drachmou. Jenže to euroněmci a aurofrantíci nedopustí, začal by se jim drolit celý systém, kterému teď ve shodě vládnou. A Řekové jsou to poslední, co Markézymu a Sarkolové leží na srdcích...

0 0
možnosti
JJ

Šerlok Homeless

7. 11. 2011 13:50
Re: Jednoduché řešení...

A koho byste, být Řekem, volil Vy, když nota bene píšete, že všechny strany dělají totéž? 8-o?

0 0
možnosti
  • Počet článků 134
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6224x
Kdo jsem? Jsem jedna desetimilióntina této země - nic více, ale ani nic méně.