Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
N

nikdo111

8. 8. 2011 9:50
Vysoké Tatry vzor pro Šumavu

Zajeďte se podívat do Vysokých Tater jak je to hnusný když je to vykácený.

0 0
možnosti
K

kam!kaze_cze

8. 8. 2011 10:03
Re: Vysoké Tatry vzor pro Šumavu

Zajeď se podívat na Šumavu jak je to hnusné když je to sežrané kůrovcem a suché.

1 0
možnosti
N

nikdo111

8. 8. 2011 9:48
Bakalova Šumava, Stráský je jen jeho zkorumpovaný posluhovač

Šumava je především posázená penězi a dřevolobby v jehož čele je ex-stalinista a novodobý odesák Stráský se jen třese na zdroje které přináší NWR a Bakalovi. Už se mi to spojilo, proč si Bakala koupil Modravu a postavil si tam barák.

1 0
možnosti
JK

kterej

8. 8. 2011 9:37
to není žádný prales

já vidím problém v tom, že to není prales, ale zpustlý hospodářský les

1 0
možnosti
PGS

pgjed

8. 8. 2011 9:46
Re: to není žádný prales

Do nedávna zpustlý nebyl! Před vyhlášením NP to byla CHKO. V hospodářském lese se přiměřeně s rozvahou hospodařilo a i když na Bavorské straně řádila kalamita, všechny nejcennější lokality byly zelené! Běžte sednes podívat na tu hrůzu. A to si ještě málokdo uvědomuje, že na výzkum toho, jak to dovést do tohoto hrůzného stavu, padly na JČU v plen stamilióny ze státní kasy a pár odborníků z toho má po dvě desetiletí poplužní dvůr!

2 0
možnosti
MS

FB13624

8. 8. 2011 9:36
Reakce na nadpis

Myslím, že o NP Šumava bylo vše řečeno a že se názory nesblíží. Proto chci reagovat jen na název příspěvku autora. Chtěl bych poukázat na to, že mnozí "zelení", zejména ti kavárenští jako paní Jacques a jí podobní, považují za samozřejmé mluvit například do jaderné energetiky, aniž by disponovali sebemenší odbornou erudicí a formálním vzděláním, kterým je nadána například paní Drábová z příslušného úřadu. Stejně tak kafrají do dopravy, aniž by měli dopravní či stavební fakultu. Nic proti tomu, ale ať se pak nedovolávají právě u Šumavy rozhodování odborníků, když tuto premisu všude možně sami popírají. Závěrem bych chtěl poukázat na to, že ve věci existuje předběžné opatření soudu, které je vykonatelné a které aktivistí na Šumavě nerespektují. Proč se pak sami dovolávají paragrafů??

2 0
možnosti
MB

buxus

8. 8. 2011 9:52
Re: Reakce na nadpis

R^ Naprosto přesné. Oni respektují jen jen své vlastní názory (pokud se zrovna sami mezi sebou nehádají, jak to předváděla SZ, když byli bohužel u moci). Ovšem v okamžiku policejního zásahu řvou o policejní brutalitě a zvůli.

0 0
možnosti
VN

naroznej

8. 8. 2011 9:28
Souhlas s článkem

Už mě začíná štvát , jak se ke všemu zde vyjadřuje každý Pepík.

Toto je odborná záležitost , zde má rozhodovat nějaká vědecká rada , která bude mít lichý počet členů a všichni budou mít povinnost hlasovat.

Kdo z nás laiků ví , co je v dané chvíli nejlepší řešení ?

Jinak... kdyby někdo chtěl domluvit panu Stráskému , aby nedělal takové nesmysly..... bydlí ve vesnici Libínské Sedlo u Prachatic. Číslo domu lze zjistit hledáním na netu.

1 0
možnosti
PGS

pgjed

8. 8. 2011 9:40
Re: Souhlas s článkem

Největším odborníkem je fořt, který si pamatuje, jak jeho děda pečoval o ten les, který i kdysi sázel a jak o něj pečovalv ehop otec... Vědecká rada? A které vědce máe na mysli? Ti co jsou proti hospodářským zásahům - mají větší publicitu, nebo ti, kteří jsou proti kácení? Jsou tak 0,5/0,5! Já bych je vybíralpo prohlídce lesa o který osobně alespoň 40 let pečovali ;-D

0 0
možnosti
JP

jpvJ

8. 8. 2011 9:06
O Šumavě by měli rozhodovat odborníci

Ono je těžké v zájmu "vyšších ideí" vysvětlovat šumavákovi, že ten zelený les, který mnohdy sám pomáhal sázet, kam chodil od dětství na houby bude nutné nechat kůrovci k "sežrání", protože tým vědců bojuje za své biotopy. Samozřejmě že zde zase něco poroste, nebude to ale prales, nýbrž zanedbaný les. Kdo má doma zahrádku ví, že pokud by ji neplel, tak bude zarostlá plevelem a o ten zde zřejmě jde. S autorem nesouhlasím a tyto názory považuji za "zcestné".

1 0
možnosti
VN

naroznej

8. 8. 2011 9:29
Re: O Šumavě by měli rozhodovat odborníci

Posláním národního parku je uchování přírody.

Posláním národního parku není vytváření dálnic pro houbaře , či podpora podnikání.

1 0
možnosti
PGS

pgjed

8. 8. 2011 9:03
O šumavě by především neměli rozhodovat kecalové!

Viďte pane Fasulisi!

Především je třeba si uvědomit, jaké přírodní prostředí Šumava představovala v době vyhlášení NP a o jakých hodnotách se v §1 a 2 hovoří. Šumava a její lesy jsou a byly cca 300 let v drtivé většině kulturními a hospodářskými lesy. K takovému lesu není možno se chovat jako k divočině! Má-li z něj jednou bezzásahová divočina být, je třeba z kulturního hospodářského lesa tu divočinu nejprve vychovat. Tedy vráti dnes zmizelé dřeviny (buk, klen, jedli) , nahradit Schwarzemberky introdukovaný nevhodný alpský smrk původním šumavským smrkem... To je na dlouhá léta těžké cílevědomé systematické práce. Skuteční ochranáři to dobře vědí, protože již dávno poznali, že kulturní krajina nemúže být bezzásahová. Tak jako vstavačové louky se musí sekat a spásat., musí se i kulturní les obhospodařovat. Ti odborníci, kterých se dovoláváte sice vědí, jaké to s Šumavským lesem bylo je a mělo by být, žádný z nich ale neví jak a neumí to udělat. Podobně jako vy, nikdy les neošetřovali

3 0
možnosti
JP

jpvJ

8. 8. 2011 9:07
Re: O šumavě by především neměli rozhodovat kecalové!

Perfektní názor, líp bych to nenepsal!R^

0 0
možnosti
S

snaduzdost

8. 8. 2011 8:16
O Šumavě by měli rozhodovat odborníci

Autore, a vy si fakt myslíte, že v gremiu ředitele parku nesedí odborníci? Neblbněte! Nejsme v Řecku.

0 0
možnosti
LA

mogula

8. 8. 2011 8:03
už vidím ty fronty

návštevníků na uschlé lesy. To mohu jet rovnou do Krušných hor a i tam to bude lepší. Odborníci z Prahy ví pendrek a ekologové (kdo z nich má nšjakjé odborné vzdělání ?) ještě větší. Kam se Šumava dostala za 20 let. Nikam, pořád do toho kecá kdejaký ekolog a lesy jdou do kopru. A ten kdo tam žije to odnese. Ale proč ne. Z Prahy je to daleko.

0 0
možnosti
MB

buxus

8. 8. 2011 7:50
O Šumavě by měli rozhodovat odborníci....

... jenže problém je, že ti odborníci se nedokáží shodnout. Každá ze stran sporu má své odborníky, asi tak jako v právním sporu má každá strana své advokáty, kteří výmluvně a se vší fundovaností tvrdí to, co chce jejich mandant slyšet. A aby ta bramboračka byla dokonalá, pletou se do toho politici napříč celým spektrem - chtějí svou existenci připomenout i o prázdninách. Ten dojem z té bramboračky tak trochu posiluje i tento blogger - na jedné straně chce aby o Šumavě rozhodovali odborníci a na straně druhé máme naslouchat selskému rozumu...

1 0
možnosti
  • Počet článků 134
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6224x
Kdo jsem? Jsem jedna desetimilióntina této země - nic více, ale ani nic méně.