Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
J

jurneff

5. 11. 2010 8:49
Jste trošku chytlavý, ne?

POté, co jsem v Řecku viděl, bych asi zvolil táž slova "jako v nějakém Řecku".

Je to prostě pro nás jiný svět. 

0 0
možnosti

debater

5. 11. 2010 8:46
Pane Fasulisi,

Řecko se dlouhá léta chovalo ke státům s nimiž je ve spolku neskutečně podle, falšovalo svoje hospodářské výsledky, v důsledku toho na něj teď skládá celá Evropa miliardy eur a každý soudný člověk ví, že je nikdy nedostanou nazpět. Říci o takovém státu že je "nějaký" je eufemismus, který by mnozí lidé formulovali daleko ostřeji. Prezident Klaus se možná vyjádřil s pohrdáním, nic jiného si Řecko a především jeho politická garnitura za svou křivou hru ale nezaslouží.

0 0
možnosti
KV

Karlosak

5. 11. 2010 12:47
Re: Pane Fasulisi,

R^R^

0 0
možnosti
PD

bull001@seznam.cz

5. 11. 2010 8:42
Já bych neřešil Klause.

Řekové sice budou vysmátí, alespoň ze začátku, že je EU prodává Číňanům, ale všeho dočasu. Slyšel jsem, jak Číňani plánují rozšiřování přístavů, aby pobraly lodě se zbožím. Postupně Řeky s jejich pracovní morálkou vytlačí na venkov. To by vás mělo trápit. Ovšem kdo jiný by zatáhl dluh 8 bilionů korun, než Čína, netuším. Nevíte, zda už Řekové zveřejnili reálný HDP, tedy 2,3 bilionu, nebo stále matou těmi sedmi biliony? Upozorňuji, že my uvádíme 3,6 bilionu a to máme trochu vyspělejší průmysl a export.

0 0
možnosti
VS

Astaroth

5. 11. 2010 8:48
Re: Já bych neřešil Klause.

Z celeho recka bude vybudovan skanzen, kde budou Cinani jezdit na dovolenou :-P ;-D Rekove budou donuceni predvadet zivot v antice ;-D;-D

0 0
možnosti
S

snaduzdost

5. 11. 2010 8:36
pokračování

A právě takové Řecko, které se nevzpamatovalo z násilnických choutek a domnívá se, že může držet  celodenní siesty v pozadí rekreujících se hostí, je země, která je Evropě skutečně vzdálená. A nám hrozí stejná mentalita u některých našich papalášů a odborářských postkuomunistických bosů, a  téže vzdalování se od Evropy. Evropou nemíním dnešní Francii či SRN apod. - A myslím, že tak to vidí i Václav Klaus a každý rozumný člověk. - Nýbrž život, stavějící své zásady, jak to tak často poněkud jednoznačnějí slýcháváme, na zásadním: v potu tváře budě jísti chléb svůj. Nepřipomíná vám to situaci poněkud východněji od krásného Řecka?

0 0
možnosti
S

snaduzdost

5. 11. 2010 8:34
Jako v nějakém Řecku!

rozčiluje se autor nad pravdivými slovy Václava Klause. A přitom nerozumí česky, byť tu žije již jako třetí generace řeckých uprchlíků před demokracií. Proč se sem dostali jeho předci? Chtěli v Řecku taky násilím prosadit  totalitu a bezpráví, ale nevyšlo jim to - sice taky násilím, ale bylo  jim v tom  zabráněno. Ovšem takto degenerované Řecko, které si myslí, že pouličními boji  a tenkrát s podporou Stalinových tanků si prosadí svoje, není Řecko, o kterém se naše civilizace učí jako o kolébce demokracie.

0 0
možnosti
ŠS

CHYREN

5. 11. 2010 8:26
Nějakej Falusis..

Klause nerozhodí.;-D[>-]

0 0
možnosti
PH

petrph

5. 11. 2010 8:20
co to s ním má společného?

Falšovali snad Konstantin a Metodějem finanční výkazy? Vydávala snad slavná města antiky (Athény, Théby,..) dluhopisy, která pak nehodlala splácet???? Musela se snad na dluhy antického Řecka skládat celá Evropa?

Jen ať se v tom "nějakém" Řecku pozná ten koho se to skutečně týká...

:-)

0 0
možnosti

vodní želva

5. 11. 2010 8:27
Re: co to s ním má společného?

Opsal jsem doslova slova autora - Kdyby Klaus řekl: "Nemůžeme si dovolit vývoj jako v Řecku, neřekl bych na to ani popel! Považoval bych to navíc za výrok pravdivý a přínosný. Ani já si nepřeji zadlužení v řeckých rozměrech."  Takže je to o něčem jiném a špatně jste smysl článku pochopil. Spíš si myslím, že to je jenom tím, že se Vám někdo lehce otřel o ikonu všehomira. 

0 0
možnosti
PD

DolevaP

5. 11. 2010 8:17
Mno

historie je jedna věc, současnost jiná ...

0 0
možnosti
HH2U

Heinkel He 219 UHU

5. 11. 2010 8:17
Nikoli pane ( či soudruhu)

Klaus neopovrhl Řeckem nebo řeckým národem, ale řeckými socialistickými politiky a jejich sockovoliči. To je sakra rozdíl.

0 0
možnosti
JA

pefben2

5. 11. 2010 8:16
A kdopa by neopovrhoval?

Násilí v ulicích, hořící policejní auta, dopisové bomby ambasádám. Kvůli tomu, že se chcete pezpracně míti lépe, než ostatní; na jejich účet. To Vám asi odkázali Konstantin a Metoděj, ne?

Rv;-O

0 0
možnosti
  • Počet článků 134
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6224x
Kdo jsem? Jsem jedna desetimilióntina této země - nic více, ale ani nic méně.