Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VSD

vodka s džusem

30. 8. 2010 18:38
nebudu číst celej rozbor, ale něco vám řeknu

v sobotu večer jste měl jít radši juchat do bahna pod Říp...Nazareth, Ozzy....a nemusel by jste se zbytečně rozčilovat.

0 0
možnosti
HW

joyFX

30. 8. 2010 17:42
Stopku u nájezdu

lze spatřit např. při vjezdu na dálnici na Černém Mostě, směr Ml. Boleslav. Není to u nás nic neobvyklého. Tu tečičku v dáli jste vidět nemusel, neboť blížící se stopku signalizuje bílá dodatková tabulka pod značkou  "Dej přednost v jízdě"

Co se týká tabulky začátek obce na dálnici, nerespektování a neznalost významu této značky považuju za jeden z největších nešvarů řidičů - většina na ni s**e. proč by se měl ale někdo obtěžovat rvát tam značku 80km/h,když to samé se děje při vjezdu do kterékoliv obce (snížení na 50km/h, pokud není uvedeno jinak) a nikomu to nevadí (a spousta lidí to stejně nerespektuje). Je to prostě tak, prochází-li dálnice obcí, je tam dle zákona omezení na 80km/h.VŽDY

Ani s předjetím aut bohužel nešlo souhlasit. Ona totiž ta auta před vámi a vy též jedou 90km/h (je tam tachometr :), ale je fakt, že zkušený řidič se na něj nedívá a jezdí podle sluchu, a to zde samozřejmě nešlo. Zkrátka,  při předjíždění byste nedodržel maximální povolenou rychlost 

0 0
možnosti
RC

Cedr1

30. 8. 2010 18:58
Re: Stopku u nájezdu

V otázce se jasně mluví o nájezdu na dálnici - zde nemůže být stopka. Vámi a dalšími uváděné příklady stopek se týkají silnic pro motorová vozidla - to je jiná kategorie.

V zásadě souhlasím s autorem v prvních třech kritizovaných otázkách. Holt asi největší problém animacích je ten, že jej dělali s velkým rozlišením - odhaduji 1600 bodů na řádku. Televize ale má pouze cca 625 prokládaných řádek se 720 body kódovaných špatně MPEG2. Dále to asi prohlíželi pouze mladíci zvyklí na počítačové hry. Přestože dělám s počítačem každý den, hry již nehraji. Testovali to vůbec na nějakém vzorku starších lidí. Já třeba vůbec nebyl schopen rozeznat v jedné otázce 70ku, jak byla zkreslená. Díky malému rozlišení měly být značky větší než by odpovídalo realitě, aby byly čitelné jako při normálním řízení

Idnes jako spoluautor pořadu by se měla omluvit, vrátit cenu za SMS a uvádět hodnocení bez těchto třech otázek. Přesto tam bylo hodně dalších momentů k hádání.

0 0
možnosti
PN

nadrchalp

30. 8. 2010 17:33
Autor článku mimo

Tady autor článku sakra přestřelil. O tom, že provedení testu bylo, jak to jen napsat, no, nešťastné, o tom nemůže být pochyb, ale zastavme se u toho, co jste napsal.

Chyba č. 1 - tady se přít nebudu, vidět to jasně nebylo, ale není potřeba vidět stopku, stačilo vidět, co je pod doplňující značkou pod dej přednost v jízdě. Že tam něco je, vidět bylo. Ale co to je, vidět nebylo.

Chyba č. 2 - tady se přít také nebudu. Když se ve výsledku objevil kamión, byl jsem hodně překvapen a nejdřív jsem snad myslel, že si dělají legraci. Ze zadání jsem nevěděl, zda je to tak lehké nebo co, ale kamión slušně překvapil.

Chyba č. 3 - toto je jasné pravidlo a tato situace si nezaslouží ospravedlní, jasně zadáno, jasně vyřešeno.Pokud neznáte toto pravidlo autore, měl byste odevzdat řidičák. Můžete spíše způsobit nehodu, až budete v 50km/h najíždět na dálnici, kde jedou auta i v pravém pruhu dvounásobnou rychlostí.

Chyba č. 4 - ta cedulka města, nebyla v dáli, ale přímo před Vámi a je to velmi běžné!

0 0
možnosti
TP

Mr_Hankee

30. 8. 2010 17:58
Re: Autor článku mimo

Už jsem to psal jinde, takže stručně: kamion jede tak 100-110 a ty najíždíš tak 80 a na obrázku jsi za úrovní zadních kol, tak stačí počkat tak 2s, aby ses zařadil bezpečně za něj. Naopak pokusit se zrychlit, nestihnout to a pak brzdit je dost hazard, pokud nemáš aspoň tak 150 koní na tunu a navíc ten nájezd (jeho délku) neznáš.

Samozřejmě bejt na úrovni přední půlky kamionu a mít podobnou rychlost, to je jiná.

0 0
možnosti
MK

Kerimek

30. 8. 2010 17:32
Díky ...

Díky za článek, měl jsem v hlavě něco hodně podobného, ušetřil jste mi čas :-)

Co mě osobně na "Autoškole národa" ještě popudilo, byla prezentace vlivu alkoholu na schopnost řídit auto. Vypadalo to, jakoby se nic moc nedělo. Chlap měl přes 1 promile a instruktor mu řekne: No, projels to jakžtakž (zastavil včas, nenarazil), ale nedá se na tebe dívat. Zvedáš zadek ze sedadla.

Nevěřil jsem vlastním očím a uším, cože nám to tady ČT předvádí. Navíc všechno v rychlosti okolo 30 km/h a ještě se ten ožrala furt ptal, kdyže to má vlastně brzdit. S realitou to nemělo absolutně nic společného. Chápu, že se instruktor kvůli tomuto pořadu nechtěl nechat dobrovolně zabít, ale než takovýto paskvil, to měli raději celou opileckou sérii z pořadu úplně vypustit.

Paradoxně mi pak nejméně na tomto "zábavném pořadu" vadilo to, jak oba moderátoři nebyli vtipní, přestože se o to zuby nehty snažili.

0 0
možnosti
PN

nadrchalp

30. 8. 2010 17:35
Re: Díky ...

S díky bych to moc nepřeháněl. Viz. můj příspěvek nahoře. Ale co se alkoholu týče, žádnou jinou míru než 0,00000 (nula celá nula nula nic), bych nepovoloval. Navíc on jezdil pořád dokola jednu a tu samou trasu, což se nikomu na cestě nestane!

0 0
možnosti
SF

Smyl Flek

30. 8. 2010 17:04
pane vy jste asi nikdy nebyl na letišti v ruzyni

Na té kladence je to samá stopka.

0 0
možnosti
JT

pingu1

30. 8. 2010 17:00
..bodejt by si nekdy

..ceskej Dolik priznal chybu...;-D

0 0
možnosti
F

fanda357

30. 8. 2010 16:36
souhlasím s článkem

třebas u toho předjíždění - když vidím v takové dálce proti sobě kamion, tak bez obav předjíždím, protože předjedu dvě auta naprostor bez problémů, vrátím se do pruhu několik dlouhých desítek metrů před kamionem. Ty animace byly silně zkreslující. Stejně tak u toho připojovacího pruhu a kamionu - v okamžiku, kdy se animace zastavila - rozhodně nebylo vidět, jak dlouhý ten připjovací pruh je. Naopak vypadá, jako že končí spolu s koncem stínu od kamionu. Ještě bych přidal ty mlhovky - každé auto má svítící kontrolku mlhovek jinde a levý spodní roh určitě nebylo to, co člověk sledoval. Navíc ta animace začínala v mlze, kluzká cesta, blížící se ostrá zatáčka (ukazatele zatáčky), stále stejná rychlost, tipoval jsem, že tou chybou je nezpomalení

0 0
možnosti
PN

nadrchalp

30. 8. 2010 17:37
Re: souhlasím s článkem

Ten připojovací pruh s kamiónem byl naopak jasný, navíc v rámci plynulosti se může stát, že než stočit volat, aby se člověk vešel do konce, může se zařadit i mírně za ním, myslím za koncem připojováku. :-P

0 0
možnosti
MU

Mira UL

30. 8. 2010 13:58
Ó jak se mám, když na tyhle hlouposti

nekoukám. Nájezd na dálnici bez připojovacího pruhu je totální nesmysl. V Česku dálnice bez připojovacího pruhu neexistuje - podle norem na stavbu dálnic.

A tak mi vadí jenom to, že tyhle blbosti vyrobené z nedostatku užitečné práce musím chtě nechtě zaplatit daní za vlastnictví televizního přijímače, a to celých 1.620,- Kč ročně!!!

miroslav.vojta@volny.cz

0 0
možnosti

Libri

30. 8. 2010 14:37
Re: Ó jak se mám, když na tyhle hlouposti

ale existuje, viz níže

0 0
možnosti
PL

Karotak

30. 8. 2010 13:49
Autor

souhlasim s autorem, chyba predjizdeni, kdy z protismeru jede kamion .... na jejich animaci jsem nic nevidel, max. tmavou tecku v dali (proc nepredjizdet, kdyz z protismeru jede nekdo podle pravidel a je vzdalen 1km) ... a pak se nam tu vyjevi kamion s hypermotorem .... ale to neni podle predpisu, ... kazdej nejezdi 160 mimo obec  ....

bod 4. jak je nize .... znacka obce na dalnici je min. v Brne, ale i jinde ....

-jednou to je sjezd 190km D1 a je to cestak k BVV

-po druhe kolem Globusu v Ivanovicich (Brno)

-a dalsi ...

0 0
možnosti
ŠB

Štěpán Binko

30. 8. 2010 13:19
Královsky se bavím,

tohle mi úplně uniklo a vůbec mi to nechybí. A absence HD plasmy nelituj. Kdybys jí koupil kvůli tomuhle, vzteky bys jí rozmlátil kladivem ;-). Navíc dvě ze tří situací, které komentuješ, nemůže soudný člověk rozhodnout bez toho, aniž by věděl, v čem jede. Jak mám mít odhad pro předjíždění v simulované animaci, když nevím, jak mi auto zrychlí a jak se zachová, jestli budu na jeho limitu nebo ne? To samé s tím nájezdem na dálnici z připojovacího pruhu. Jezdím dvěma auty - s jedním bych se choval předpisově, se druhým nikoli. Jak se mám rozhodnout podle animace, kdy z auta vidím jenom kus volantu a přístrojové desky? Navíc si myslím, že u každého, kdo si odpovědí na otázku o nájezdu z připojovacího pruhu nebyl jistý, bude 100% lepším řešením, když se před ten kamión cpát nebude ;-)

0 0
možnosti
GF

Georgis Fasulis

4. 9. 2010 16:43
Re: Královsky se bavím,

Díky Štěpáne. :-)

Od některých:-) v diskusi by ses dozvěděl, že když se zařadíš za ten kamion, tak bys měl vrátit papíry. Na to se nedá říci vůbec nic.

0 0
možnosti
  • Počet článků 134
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6224x
Kdo jsem? Jsem jedna desetimilióntina této země - nic více, ale ani nic méně.