Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PN

viglib

4. 9. 2010 9:27
No tak jsem si ten test prave zkusil

a mel jsem ho bez chyby. Ale neprekvapuje me, ze 80% lidi pohorelo. Denodenni zazitky jsou toho smutnym dukazem. Drtiva vetsina situaci vyzadovala akorat prezenci mozku a kdo mel vic jak dve chyby nema na silnici co delat!

0 0
možnosti
PN

viglib

4. 9. 2010 9:29
Re: No tak jsem si ten test prave zkusil

Jo a to o spatne citelnosti jsou jen kecy. Na silnici taky kolikrat neni nejllip videt, je sero, mlha nebo proste jen na strome pred znackou kupodivu vyrostlo zjara listi. Kdo daval pri animacich pozor, nemel problem. Jediny problem snad mohl nastat s tim kamionem v protismeru. Zbytek jsou vymluvy.

0 0
možnosti

mirek-storch

4. 9. 2010 9:04
Bývalý ministr dopravy Schling také neudělal testy z testů

připravených pro autoškoly. Souhlasím s autorem, že animace dopravních situací byly špatně čitelné a neodpovídaly realitě - například kamion v protisměru, který při zahájení předjíždění nebyl vidět. Troufám si napsat, že deskriptivní geometrie počítačových animací neodpovídá prostorově, ani časově reálným situacím.Pouze prostorové animace řešení předností v jízdě na křižovatkách - modré auto zprava nebo přednost tramvaje a jiné byly snadněji řešitelné. Měl jsem stejný názor, ale nenapsal jsem o tom blog a nedostal jsem SMS po účasti v soutěži, i když cílová prémie Ford Mondeo byla lákavá.8-o

0 0
možnosti
GF

Georgis Fasulis

4. 9. 2010 16:22
Re: Bývalý ministr dopravy Schling také neudělal testy z testů

Díky za reakci pane kolego. Ano, jsem přesvědčen, že nachytání většiny diváků  (sázka na to, že si drtivá většina při té animaci nevšimne) byla jasným cílem celé šou.

A taky proto byly chyby na stejných otázkách, přičemž jasné situace - křižovatky, zodpověděla většina diváků správně.

0 0
možnosti
MM

maryfox

4. 9. 2010 8:45
Marie

ČT z nás dělá idioty permanentně a vy jste spolkl udičku a přistoupil na jejich slabomyslnou hru. Jejím účelem bylo vylákat z vás peníze za SMS a je vidět, že zase uspěla. Neprožívejte to tolik a najděte si lepší způsob jak si ověřit své znalosti. Jestli jste se chtěl pobavit, pak vám není pomoci.       :-)

0 0
možnosti
AM

a_m

4. 9. 2010 8:05
Mnoho výmluv

o úrovni soutěže atd.pomlčím.Vaše výmluvy pak ukazují,spíše na kverulanta.Všechny situace na silnicích jsou,jsou i v testech,a na animaci byly dostatečně patrny.Zkrátka,milý pane,nejste řidič znalý předpisů.Rusové tomu říkají naturščik.Takže na silnice až po přečtení těch hloupostí ve vyhlášce.Jinak díky, ,pobavil jste mě,takto se chovají mé děti.

0 0
možnosti
GF

Georgis Fasulis

4. 9. 2010 16:30
Re: Mnoho výmluv

Nevím, jestli jsem kverulant, ale blog jsem napsal až po té, co jsem zjistil, že stejnou chybu na stejných otázkách udělalo 3/4 diváků.

Nemyslím si, že 80% českých řidičů (vzorek byl tak velký, že se dá usoudit, že byl reprezentativní) , těch co v testu neprošli, nepatří za volant. Naopak, myllím si, že většina chybujících by v reálu zareagovala správně - zobrazení provozu prostřednictvím té animace a reál jsou naprosto nesrovnatelné.

0 0
možnosti
TF

231

3. 9. 2010 20:39
Prekvapilo mne,

ze se autor, zucastnil SMS souteze, ale kazdy ma obcas chut si vyhodit z kopytka.

Ze provedeni stalo za ..., je bez diskuzi, ale clovek by si i mohl odnest i cenne poznatky. Nerezim tedy neviditelnou stopku, protoze vim, ze bych pred ni zastavil, ale jsem rad, ze vim, ze mohu ve zrychlovacim pruhu predjet z prava. (Na prikladu z televize, bych to zrovna neriskoval, ale byly (a budou) situace, kdy jsem to to neudelal jen proto, ze jsem nevedel, ze mohu). Autor si zase bude pamatovat, ze po dalnici se v obci smi jet maximalne 80 (neni-li znackami upraveno jinak).

P.S. Mimochodem v řešení otazky č. 6 je chyba, ale zatim jsem nenasel forum, kde by si toho nekdo vsiml. Na osmdesat se ma snizit rychlost ne proto, že je konec zpoplatneneho useku, ale protoze se jedna o dalnici (§18 odst. 4 zákona o provozu na pozemních komunikacích). Takhle by si nekdo mohl myslet, ze je-li dalnice zpoplatnena, mohu to po ni valit 130 obec neobec.

0 0
možnosti
HP

-hp-

4. 9. 2010 21:32
Re: Prekvapilo mne,

Ale uz nebude vedet dulezitou vec, ze v obci muze jet i na silnici pro motorova vozidla v kteremkoli pruhu, nikoli v pravem, jak to spousta agresivnich analfabetu za volantem vyzaduje!!!

A taky nebude vedet, jak se spravne dava prednost protijedoucimu vozidlu, ktere odbocuje ze sveho smeru doprava....

... takze pruseru na silnicich neubyde!

0 0
možnosti
OS

01da

3. 9. 2010 19:58
nájezd na dálnici bez připojovacího pruhu

Jeden ze zářných příkladů je tento nájezd na D1 v Brně:   http://goo.gl/maps/RbYf

0 0
možnosti
L

lejnok

3. 9. 2010 17:42
známkou idiocie není neudělat přiblblý test

ale zůčastnit se takovéto socialistické televizní estrády

0 0
možnosti
SZ

malySkeptik

3. 9. 2010 16:26
..

vzasade souhlasim, ze by test nemel stavet na grafice (viz predjizdeni kamionu). Na druhou stranu, pokud najizdite na dalnici a predpokladate pripojovaci pruh, tak hodne stesti nam vsem. Existuje jich dost, nektere (napr. Brno) nejsou ani oznacene stopkou. Prip. stopku uvidite az po vyjeti ze zatacky, takze nemate cas zareagovat.

Jinak bych byl k televizi milosrdny - byl to prvni podobny porad a nejake ty musky se daly ocekavat (mne zase vadili osli mustky a nadbytecnost "patronu"). Konec koncu, auto mohli vyhrat vsichni, kdo neprisli o ridicak (virtualni). A IMO v beznem provozu mate kolikrat vyrazne min casu si rozmyslet odpoved.

btw. televizi nemam, koukl jsem se na netu a celkove R^ aspon snaha neco zmenit

0 0
možnosti
THJ

tvé horší já

3. 9. 2010 15:03
udelala idioty ct? nebo jsou idioti i bez ct?

ono to neni tak, ze ct udelala z lidi idioty. ti lide idioty jsou, staci se podivat okolo sebe na ridice a jejich "milacky", jak se bezohledne a naprosto nerespektujic, jakakoli pravidla pohybuji po chodnicich, travnatych plochach, v jednosmerkach, prekracuji rychlos protoze prece oni nejlip vedi, jak muzou jet rychle, chlastaji pred jizdou, kaslou na jakehokoli jineho ucastnika silnicniho provozu, pokud to zrovna neni vetsi a tezsi vozidlo, chodci a cyklisti jsou pro ne vsi.

zkuste si, pane, uvedomit, co se z vas stava okamzikem usednuti za volant. ja, ja, ja a moje pultunova kraska jsme kralove vseho. a po pomerne velkych a silinych a dlouhodobych zkusenostech v silnicnim provozu si troufam rict, ze to ty 3/4 ridicu skutecne jsou. ale to, ze jste nepozorny, do sebe zahledeny, nerespektujici a zakonu neznaly neni vinou ct, ale jen a poze vas (mozna jeste trocha vychovy).

to je vse, nejdriv se podivejte na sebe a pak kritizujte nekoho, kdou vam odhali vase vlastni chyby a prestupky.

0 0
možnosti
V

vsamotar

3. 9. 2010 13:35
Úroveň diváků ...

Podobné "testy" národa přehlížím, přepínám či rovnou vypínám TV (pokud konkurence nenabízí něco lepšího). Vždycky se jich totiž účastní obrovské procento lidí, rekrutovaných z řad diváků pořadů typu "Počta pro tebe" o jejichž mentální úrovni si myslím své. ;-) A jak je vidět, mám pravdu! ;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 134
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6224x
Kdo jsem? Jsem jedna desetimilióntina této země - nic více, ale ani nic méně.