Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

J i ř í

22. 11. 2009 16:47
Souhlasím s Vámi i tentokrát.

Ale mám pocit, že náš národ se dělí na dvě skupiny: Ta první je schopna vidět věci i jinak než černobíle - a ta druhá píše do diskuzí na webu.

0 0
možnosti
D

Dolorez

22. 11. 2009 16:21
Sem tam potěší každý

I člověk, který cíleně pracuje ve službách ruské mafie.

0 0
možnosti
DK

racional

22. 11. 2009 16:49
Re: Sem tam potěší každý

lepší ruská, než multikulty ekonazi. V naší zemi není žádná solidní síla, s kterou by se mohl spojit

0 0
možnosti
K

kdojsem

22. 11. 2009 15:56
Proč Klause chválíte, když je to darebák?

Jestliže on něco udělá dobře, tak je to buď nechtíc, nevědomky nebo z potřeby manipulovat.

0 0
možnosti
DK

racional

22. 11. 2009 15:41
tak to shrneme

1/ J e škoda, že pan prezident nenašel ještě nějakou obstrukci. Bude se nám EU nesnadno vystupovat, v tom měl naprosto pravdu. Jsou pro mě volitelné jen ty politické strany, které mají vystoupení z EU v programu.

2/ Milost pro pana Kudrika. Odhlédnu od toho, že autor článku je protievropský a protičeský rasista, mě je lhostejné, zda je pan Kudrik Čech, cikán nebo Mongol. Není to žádný těžký zločinec, ale je třeba zvážit, zdali by nebyl ve vězení lépe zabezpečený po stránce sociální, všichni by ušetřili.Strašidelný příběh jeho rodiny je jen odporný novinářský hyenismus a nátlak na na objednávku, proto asi, bohužel podlehl. I když já bych pana Kudrika, být na místě soudce také nezavíral, musel by si udělat řidičák a začít řádněpracovat., když by tohle zvládl, tak ho beru..

3/ poděkování Pravdoláskovi. Prostě to byl "užitečný idiot",co netuší nic o ničem. Jen naslouchal každému chytrákovi. Ale proč by to neudělal?

Shrnuto, podtrženo: Autor je zástupce nových agresivních totalitních sil.

0 0
možnosti
K

kdojsem

22. 11. 2009 15:53
Re: tak to shrneme

Rv Ty musíš být ale blb. Tolik slov a tolik ujetosti.

0 0
možnosti
JM

krab

22. 11. 2009 15:35
ad Havel - socialista

Ale pozoruhodna je jina vec: Havel je mnohem podobnejsi komunistum, nez jste ochotnej priznat. Co bylo na komunistech hnusny bylo to, ze prikazovali lidem co maji delat, ridili cely jejich zivoty. Komu se to nelibilo, ten sel do basy. To vse ve jmenu jakesi pseudovedecke ideologie marxismu-leninismu. Ten system byl skrznaskrz nasilny a agresivni, jak ven tak dovnitr. A co navrhuje Havel? Ano, navrhuje jinou ideologii, ideologii "pravdy a lasky", odpor konzumu, pricemz konzum je vsechno, co se Havlovi nelibi. Naopak vsechno co se mu libi, jako treba intelektualske rozjimani svych kamaradu (at by to byly sebeblbejsi plky), je potreba podporovat. Zajistit to musi stat - neboli musi zotrocit svobodnou vuli obyvatel, ukrast jim penize (rika se tomu zdaneni) a zajistit jedinou spravnou vuli - vuli pana Havla.

Rozdil mezi Havlem a Gottwaldem je v jine ideologii, prostredky jsou stejne. Ze to Havel mysli dobre a ze narozdil od Gottwalda to neni svine, je uplne nepodstatny. Vysledek je stejnej.

0 0
možnosti
GF

Georgis Fasulis

22. 11. 2009 16:29
Re: ad Havel - socialista

A k tomu už nebudu dodávat vůbec nic.

Jen snad to, že kdybych si to totiž přečetl jako první, nereagoval bych ani na vaše příspěvky dřívější. Slyšel jsem hodně, ale srovnání přirovnání Havla ke Gottwaldovi....   bez komentáře, žádný slušný si totiž nezaslouží...

0 0
možnosti
JM

krab

22. 11. 2009 15:29
ad Havel

3) A konecne Vaclav Havel. Je krasny, jak nam, liberalum, vkladate do pusy postoje, ktery nezastavame.

Vas nazor na "klicovou" ulohu Havla pri revoluci respektuju, ale nesdilim. Jakkoliv si Havla velmi vazim a jsem presvedcenej, ze to "mysli dobre", jeho uloha byla moralni, to ano, dokazal naplnit lidi optimismem, bezpochyby, ale system se zritil sam. Komunismus se proste nedokaze uzivit, je to zrudnej system, kterej je mimoto jeste ekonomicky nesobestacnej, protoze diky absenci trhu a ekonomicke kalkulace neumi efektivni vyuzivat zdroje. Havel tu byl i v 50. letech, v 60. letech, byl aktivni desitky let - a komunismus stejne nepadnul. Padnul az tehdy, kdy padnout musel a je celkem jedno, kdo u toho stal - padnul by i bez Havla.

0 0
možnosti
GF

Georgis Fasulis

22. 11. 2009 16:26
Re: ad Havel

Ano, komunistický systém by u nás určitě pod tíhou vlastní neudržitelnosti padnul sám.

Otázka je ale KDY a JAK? V Rumunsku tekla krev. Při demonstracích bylo zabito přes tisíc lidí!

To, že u nás komunismus padnul způsobem, jaký mě i dnes po 20 letech naprosto fascinuje, je velkou zásluhou disidentských a protirežimních skupin. Jejich dehonestace (nejen vámi, ale i např. Václavem Klausem) je ostudná.

0 0
možnosti
JM

krab

22. 11. 2009 15:23
pomylena levicova argumentace

1) LS podepsat nemusel, sam to priznavate. O par odstavcu nize se sam popirate, kdyz tvrdite, ze nepodepsat je protiustavni. Neni. To jste si vycucal z prstu a sam porusil svuj pateticky slib, ze "budu psat nic nez pravdu". Nic na tom nemeni, ze jste si vybral jeden z mnoha nazoru (Klokocka).

Jinak souhlasim, ze mel odstoupit. Tim me zklamal. Podepsal v duchu klasickeho "po mne by prisli jeste horsi". To samy rikali kdysi "reformni" komuniste.

2) Pletete pate pres devate, skutecne nechapu jak plzenska fakulta souvisi se zbabelym zharskym utokem ani s kradezi a jizdou bez papiru. S institutem milosti nesouhlasim, kdyz krades tak mas bejt potrestanej. Je uplne jedno jestli je cikan nebo ne - rasista jste vy, ze to vubec zminujete, jeho narodnost je uplne irelevantni. Nicmene zily mi to netrha, vidim tu vetsi problemy.

0 0
možnosti
GF

Georgis Fasulis

22. 11. 2009 16:21
Re: pomylena levicova argumentace

Ad 1) Že podepsat musel netvrdil jen V. Klokočka, ale i další (chudák dnes zemřelý V. Cepl to říkal, kudy chodil) ale hlavně mu to řekl Ústavní soud! Při vší úctě k vašim výkladům Ústavy, je pro mně ÚS vě věcecch ústavních povinností naprosto poslední a rozhodující instance.  BTW: V Ústavě je také napsáno "prezident vyhlašuje volby" - znamená to, že je vyhlásit nemusí, když tam ta povinnost (že musí), vyloženě napsána není? Víte, Ústava předpokládá jakousi úroveň ústavních činitelů (to taky nejsou jen má slova, ale i slova ústavních soudců).

Ad2) Špatně rozumíte psanému textu, žádnou souvislost, o které mluvíte vy, jsem nezmiňoval. Zmiňoval jsem obecně, že to s našim právním státem není až tak horké a do závorky namátkou vedl křiklavé případy, kdy naše justice a tedy i právní stát selhává.

Co se týká toho, jestli je Pavel Kudrik Rom nebo ne, opravdu apriori nerozhodovalo o jeho milosti. Rozhodly o ni ale skutečnosti, jež se PK staly - tedy žhářský rasově motivovaný útok na jeho rodinu.

0 0
možnosti
E

ELAPHURUS

22. 11. 2009 15:23
Na odpůrce V.Klause

vcelku korektní článek.... Já sám bych na místě našeho jediného prezidenta bych udělal jen PŮL JEDINÉ z těchto 3 věcí... ALE NEVÍM KTERÉ, PROTOŽE BY SE MI ANI DO JEDNÉ NECHTĚLO....

0 0
možnosti
GF

Georgis Fasulis

22. 11. 2009 16:10
Re: Na odpůrce V.Klause

Díky za respekt k jiným názorům. Věřte, že to, zvlášť na těchto anonymních diskusích, není málo. Hezký den. :-) GF

0 0
možnosti
PA

medvídek Puch

22. 11. 2009 13:55
souhlas

R^

0 0
možnosti
ZB

zberanek

22. 11. 2009 13:01
Nezklamal

Autor jako vždy nezklamal, napsal svůj názor a ten má jistě plné právo. Nic víc  se k tomu napsat nedá.

0 0
možnosti
  • Počet článků 134
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6224x
Kdo jsem? Jsem jedna desetimilióntina této země - nic více, ale ani nic méně.