Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DK

Danny_Kay

22. 9. 2008 11:23
Hmm, az na jeden problem...

...clovek jiz do prirody zasahl a to vic, nez je zdravo. Pokud tedy vlivem lidske cinnosti vyhynou prirozeni nepratele zajicu a ti se extremne premnozi, asi by bylo naivni si myslet, ze priroda to vyresi za nas a nechame kraliky, at se dale mnozi. Co se kurovce tyce, je vysazovan i umele. Sam znam konkretni pripad, kdy pan X nemohl pokacet les a mit zisk z prodeje dreva. Vysadil tedy kurovce a s povolenim k vykaceni lesa jiz pak problem nemel. Ale pssst - prisne tajne! Nerikam,ze je to pripad zrovna tohoto lesa, jen rikam, ze lide jsou takovceho svinstva schopni.

0 0
možnosti
D

doolitlela

22. 9. 2008 11:05
typicky priklad vyrabeni karmy

clanek dosud lezel jako lezak s karmou kolem 7 mezi ostatnimi ale VIP byl vytazen:-)

0 0
možnosti
DS

Streit

22. 9. 2008 10:02
Ano, příroda si poradí sama...

...ale člověk nežije tak dlouho, ani Bursík ne, aby ty žádoucí změny ještě zažil. Jestli nechceme mít holiny místo přírody, je třeba používat ro-zu-mu a citlivě zasahovat.

Je směšné, že chceme zasahovat proti globálním trendům v ponebí, ale budeme rezignovat na škodlivé brouky.

0 0
možnosti
K

K-D

22. 9. 2008 9:03
Tentokrát se to nepovedlo

Nadávat na Klause je sice módní, s jeho názory není nutné souhlasit, ale trochu se porozhlédnout před psaním alespoň na tomto blogu by neškodilo. Takže - zde je názor odborníka. http://pernegr.blog.idnes.cz/c/26883/Lesnici-kontra-ochranci-prirody-proc-se-nemohou-dohodnout.html#t2

0 0
možnosti
MB

buxus

22. 9. 2008 8:39
Na MŽP mají jistě lidi odborně erudované a vědí, co činí.

To si snad děláte legraci. Slyšel jste někdy o biopalivech? Z tohohle projektu by musel každý odborník zešedivět. Cyklus, jehož energetická výtěžnost konverguje k nule, bylo možné předem propočítat na naše podmínky, případně podmínky EU. Nic z toho se nestalo. Jinak by museli zjistit, že exhalace z energií, které se do výroby biopaliv vloží (obdělávání polí + zpracování produktů na použitelné složky) je nutné k exhalacím ze biosložky samotné přičíst, čímž dojde k rapidnímu nárůstu exhalací v porovnání s běžnou uhlovodíkovou složkou. A to nemluvím o dalších dopadech intenzívní zemědělské výroby do životního prostředí, problémy s cenami potravin, atd. Zkrátka tihle Vaši odborníci vymysleli a prosazovali stroj na dotace zemědělcům, které životní prostředí zhoršuje. Dokonce evropský komisař pro životní prostředí tohle musel pod tlakem událostí veřejně přiznat.

0 0
možnosti
  • Počet článků 134
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6224x
Kdo jsem? Jsem jedna desetimilióntina této země - nic více, ale ani nic méně.