Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
GF

Georgis Fasulis

21. 2. 2008 22:04
Díky za všechny příspěvky.

Díky za všechny příspěvky, za ty vstřícné i za ty kritické. Omlouvám se všem, že nemohu reagovat na všechny reakce. Děkuji těm, kteří tak v diskusi učinili za mě.

Václav Klaus vyvolává velmi mnoho emocí. To je špatně. Společnost Václav Klaus bohužel za 5 let ani trochu nespojil. Nestal se jejím svorníkem, ale naopak stále podněcuje její polarizaci. Je to dáno jeho konzistentním chováním, na které se tak hrdě odvolává. To je 4. hlavní důvod, proč se nehodí do funkce prezidenta.

To, že je na něm (tedy na jediném člověku, jež navíc má vzhledem ke státní správě marginální pravomoce - spíše symbolické) závislá vládnoucí strana do takové míry, že hrozí její pád v případě jeho nezvolení, je samo o sobě hrozné!

Je mi jasné, že to bylo  částečně bububu na Zelené a lidovce, ale i tak VK velmi negativně ovlivňuje  dění  v samotné ODS.  Došlo to až tak daleko, že Topolánek s VK si musí navzájem veřejně natolik podlézat (protože to oba zrovna potřebovali), až je to tragikomické. Jejich chyba. GF

0 0
možnosti
YY

Yeback

21. 2. 2008 22:31
Re: Díky za všechny příspěvky.

Na ten fistulózní rozhovor kdo je míč a kdo je branka musel každý soudný člověk zůstat zírat s otevřenou pusou...8-o

0 0
možnosti
YY

Yeback

21. 2. 2008 20:37
Karma 100%

Jeden z objektivních článků mezi blitím modré lůzy. R^

0 0
možnosti

Vladimír Veselý

21. 2. 2008 20:12
Gratulace

Pane Fasulisi, blahopřeji Vám ke skvělému článku. Přeji mnoho úspěchů a pevných nervů při psaní dalších. Píši Vám proto, že mi přišlo pouhé udělení karmy "nějak málo...";-)

0 0
možnosti

Alexandr Špáta

21. 2. 2008 20:22
Re: Gratulace

Velice rád se připojuji. Skvělá gradace článku.

0 0
možnosti

Michal Malý

21. 2. 2008 18:28
třetí poznámka

když Václav Klaus vstoupil do politiky, měl stejně jako všichni ostatní nulové zkušenosti s demokracií a tržním hospodářstvím. NIKDO je v té době v našem státě neměl. Během roku se spustila privatizace. Logicky se v ní dnes, po 17 letech hledají chyby díky dnešním zkušenostem a praxi. Ale použít to jako důvod morálního odsouzení je přitažené za vlasy.

0 0
možnosti

David

21. 2. 2008 19:01
Re: třetí poznámka

...pokud se do něčeho pouštím nesu za to plnou odpovědnost i negativech, což pan Klaus neumí.

0 0
možnosti

Michal Malý

21. 2. 2008 18:25
Důvod druhý – hanebnost zvaná opoziční smlouva

Nesouhlasím. Zkusil jste vytvořit model vývoje, jaký by nastal, pokud by nedošlo k uzavření opoziční smlouvy? Jak by fungoval parlament, vláda, jaký by to mělo vliv na zahraničí, respektive na investory atd? Jak by byly schvalovány zákony?

0 0
možnosti

ABCD

22. 2. 2008 8:22
Re: Důvod druhý – hanebnost zvaná opoziční smlouva

A jak funguje teď bez oposumů? A jak fungovala před tím? To jsou bláboly, že bez opoziční smlouvy by to nešlo. Všechno jde, když se chce...

0 0
možnosti

Michal Malý

21. 2. 2008 18:25
pane Fasulisi, jednostranný soud :-(

k vašim argumentům: Důvod první –

politická odpovědnost za chybu při privatizaci - byl jsem pří tom. Byla to dost hektická doba a šance ošetřit právně "tunelování" nebyla. Ostatně, to bylo právně ošetřeno, problém ale byl, že první, kdo měl signalizovat že se něco ve fondech děje byly banky které jim půjčily peníze a pak orgány činné v trestním řízení. Prosím, prostudujte si průběh spuštění privatizace i z časového hlediska a projděte si stenozáznamy z parlamentu, který je schvaloval. Tedy pokud by za tunelování někdo mohl, pak Parlament (zákonodárná moc) a nikoli Klaus (výkonná moc)

0 0
možnosti

David

21. 2. 2008 18:59
Re: pane Fasulisi, jednostranný soud :-(

Pane Malý, zkuste se podívat na tyto fakta, která jste jmenoval z jistým nadhledem, určitě by se dalo najít i více oponentních věcí k věcem, které uvádite ve vaši reakci na článek pana Fasulise. Jsou věci, které soudný člověk umí potlačit a to i v rámci vlastních nešvaru ve prospěch věci, stáru, což pan Klaus nikdy neuměl a mnohým lidem právě takovéto chováni jaké ma pan Klaus imponuje aneb vždycky máme na výběr.

0 0
možnosti

Jiří

21. 2. 2008 18:18
Klaus

Když vstoupil do politiky, měl za sebou jen zkušenosti člověka, zaměstnaného v socialistickém prognostickém ústavu. Na rozdíl od jiných si sebou ovšem vzal tu svou naprosto neústupnou povahu. Která v těch prvních letech asi občas i přišla vhod. Později však byla k neprospěchu. Co s člověkem, se kterým se nedá domluvit? Který se shodne jen se svým vlastním názorem. Nikdy jsem neslyšel, nečetl, neviděl, že by se někdy omluvil, zapochyboval, připustil jinou možnost, natož přiznal chybu..takto se chovají zabedněnci, byť s titulem..Myslím, že už více než deset let našemu státu nic nepřinesl (stejně jako spousta dalších politiků, samozřejmě) . Mně nestačí, že má reprezentativní vzhled. Můj prezident to není.

0 0
možnosti
EB

El Bono

21. 2. 2008 18:20
Re: Klaus

R^

0 0
možnosti
EB

El Bono

21. 2. 2008 18:16
je to tak

Klaus je malé rozmazlené dítě, co nikdy nedospělo. Je schopný se urazit jako malé děťátko. Jednou jsem s ním přišel osobně do styku a bylo na něm hodně vidět, jak mu moc stoupla do hlavy a jak mudělá dobře, kdž ho lidé kolem obdivují. Je to pro něj snad lepší než orgasmus.!

0 0
možnosti
K

kdojsem

21. 2. 2008 19:23
Re: je to tak

R^V

0 0
možnosti

Mr_GoGo

21. 2. 2008 18:12
Stale nikdo z VK privzencu

neodpovedel na 3 otazky:

1.Proc se pred privatizaci neprijaly prislusne zakony, zabranujici tunelovani, at uz privatizovanych firem, nebo fondu?

2.Proc nebyly privatizovany banky, kdyz bylo jasne, ze jsou vyuzivany k ziskavani nesplatitelnych pujcek?

3.Neni nahodou omezovani volneho trhu prosazovani privatizace ceskou cestou?

0 0
možnosti
K

kdojsem

21. 2. 2008 18:10
Spolupracovník STB na hradě.

Jak by mohl mít morální kredit?

Spis Rek vedený na Klaus byl 9. prosince 1989, tedy tři týdny po pádu komunistického režimu, skartován. Dosvědčuje to záznam, který jde najít na stránkách slovenského Ústavu paměti národa.

"StB se po změně režimu snažila zatajit své aktivní spolupracovníky, kteří se po převratu začali zapojovat do politiky," řekl obecně Pavel Žáček, šéf Ústavu pro studium totalitních režimů.

 Každopádně je zajímavé, že mezi malo svazky, které StB zničila je svazek Václava Klause, který rozhodným způsobem způsobil rozkradení České republiky v privatizacích, kde často figurovali agenti StB.

0 0
možnosti
  • Počet článků 134
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6224x
Kdo jsem? Jsem jedna desetimilióntina této země - nic více, ale ani nic méně.