Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

Vladimír555

23. 2. 2008 12:29
díky

Velmi pěkně a slušně napsáno. Musím s autorem souhlasit. K tomu druhému bodu , bych ještě dodal, že Klaus nemusel v ničem experimentovat. Kapitálové trhy existovaly v civilisovanám světě a jejich právní rámec podle toho k jakému typu se přikloníme , velmi jednoduše opsat. A ještě jednu věc s jeho jmémem musím připomenout a to je rozdělení Československa. K tomu neměl mandát a přesto to udělal.Nechci posuzovat, jestli to bylo dobře nebo špatně.  To by byla velmi dlouhá diskuse a o tom to dnes není. To všechno jsou fauly na otevřením hřišti a mnoho lidí mu ještě fandí. Proti gustu ,žádný dišputát. Jen jednu poznámku, je to pořád ten stejný národ , který před pár lety  volil bolševika  na 99,9%.

0 0
možnosti
S

sinatra

23. 2. 2008 16:38
Re: díky

Vladimíre co to tady meleš?V žádném civilizovaném světě se nedělala transformační privatizace.Toto bylo naprosto ojedinělé.Žádný precedent neexistoval.Když dokaž že se mýlím.A ještě jednu věc si nemohu odpustit co to meleš že Klaus neměl mandát?Znáš parlamentní demokracii a její postuláty?A ten národ ten nech na pokoji.:-/

0 0
možnosti

dvd

23. 2. 2008 10:54
Má Georgis Fasulis dostatečný morální kredit?

Odpověď zní NE

0 0
možnosti

Fis

23. 2. 2008 8:24
Morální kredit ve třech bodech?

Nikdo není dokonalý, jako každý jiný udělal Václav Klaus spoustu chyb, ale více rozumných rozhodnutí. Necítím se povolán posuzovat, jak dalece mohla vláda a konkrétně VK zabránit tunelaření, opoziční smlouvu nechápu jako amorální, oba pánové udělali to, co jim umožnil  nesmiřitelný postoj některých parlamentních stran a v bodě tři s Vámi rovněž nesouhlasím, protikandidát byl ryze účelový a vzhlederm k výrokům určitých politiků, se dá usuzovat, že tak tomu u některých opravdu je, míním výrok jsou proti všemu... Podle Vašeho třístupňového morálního kreditu jsem tedy veskrze amorální, nicméně každý chápeme morálku jinak.

Myslíte, že je morální tvrdit o sobě, že mám morální kredit?

0 0
možnosti
GF

Georgis Fasulis

23. 2. 2008 11:02
Re: Morální kredit ve třech bodech?

Nikdo není dokonalý - souhlas, i VK má spousty chyb - většinu z nich jsem mu právě proto ve svém článku toleroval a do  důvodů proč nemá dle mého názoru mor. kredit ani "nepočítal".

Vláda tomu mohla zabránit přijetím legislativy, která by zabránila přeměnu fondů v holdingy a tím jejich zbavení se státní regulace a dozoru - neudělala to. Stejně tak je např. tehdejší ODS odpovědna za Velké kampeličkové loupeže - tam navrhovatel zákona (ODS) o kampeličkách (tuším Janalík nebo tak nějak) velmi pravděpodobně zákon vytvořil na míru ušitý s cílem loupeží - opět - žádný dozor, možnost převodu jakýchkoliv tedy i všech prostředků kampeličky jinam (cílený tunel) a následný krach a oči pro pláč oloupených občanů. Dnes už to možné není - zavedla se pravidla. Ale šrám zůstal nezacelený. Nikdo za to nenesl ani politickou odpovědnost? VK jako premiér ji měl největší.

"Protikandidát byl ryze účelový" - a jaký by měl být? Do počtu, symbolický? Aby umetl cestičku na Hrad "vyvolenému"? - to je morální?

0 0
možnosti
ZJ

Zdeněk Juránek

22. 2. 2008 22:21
levicový liberál???

není to protimluv?

0 0
možnosti
GF

Georgis Fasulis

23. 2. 2008 1:39
Re: levicový liberál???

Není to protimluv pane Juránku. Může být levicový liberál stejně jako pravicový liberál. Zkuste si o tom něco najít na internetu. Pravolevost a liberalismus versus konverzatismus (neuznávající žádnou změnu či vývoj) spolu až tak nesouvisí. Jsou na sobě nezávislé. Naprosto typickým silně pravicovým konzervativcem je právě prezident Václav Klaus. S liberalismem toho nemá pan prezident, ač si asi myslí možná opak, nic společného.

0 0
možnosti
LM

xluke

22. 2. 2008 20:24
Velmi zajimavy prispevek

S prvni duvodem nesouhlasim. Vysledky privatizace jsou objektivne velmi dobre. Zkuste si predstavit, kam by jsme dospeli, kdyby po revoluci byli u vesla lide ze soc dem. Lide kteri nedokazali za 8 let udelat jediny reformni krok.

Druhy duvod, souhlasim.

Treti duvod nesoulasim. Nominace cloveka, ktery nema vztah k zemi a ani se neobtezoval naucit sve deti materstine za prezidenta mi prijde jako velika urazka vseho ceskeho.

0 0
možnosti
YY

Yeback

22. 2. 2008 22:02
Re: Velmi zajimavy prispevek

Urážka všeho českého? A co rodilý Rakušan, který se ani neobtěžoval naučit pořádně česky? Ten tě neuráží? :-©

0 0
možnosti
V

vaclavcoll

22. 2. 2008 19:24
Klausuv kredit

...pro mě ztratil Klaus kredit v okamžiku, kdy prohlásil, že není rozdíl mezi špinavými a čistými penězi a hesly typu "peníze neznají sentiment". V německé ústavě, je z doby kdy se formovala poválečná západoněmecká společnost formulace ve smyslu, že občané, jejichž ekonomická situace to dovoluje, mají morální povinnost  pečovat o morální a kulturní profil národa. Nově se formující české společnosti bylo ústy pana profesora vloženo do vínku poselství "na chvilku zhasneme a nakraďte si co můžete - hlavně ať vás při tom nechytnou" - a tak se také stalo a proto naše společnost vypadá jak vypadá, proto máme politickou elitu jakou máme a nezdá se, že bude lépe .... bohužel

0 0
možnosti

vaclavcoll@hotmail.com

22. 2. 2008 19:13
souhlas a něco navíc

Vážený pane Fasulisi,

děkuji za Váš článek. Málokdy je k přečtení na blogu podobně inteligentní text bez známky agrese. Pozoruhodné jsou reakce tzv. obránců tržní demokracie, kteří se s oblibou ohánějí bojem proti komunismu a své protivníky označují za rudou (případně  pravdoláskovou) sebranku. Paradoxem je, že zapomínají na fakt, že ti "pravdoláskoví" měli předplacené komunistické kriminály, zatímco dnešní bojovníci za lepší (tržní) zítřky teplá křesla prognostických (a jiných) ústavů, případně stipendijní pobyty perspektivních kádrů v zahraničí. Dalším pozoruhodným paradoxem je slovník pánů jako "Tržní mašina" ... a to mě pobavilo skutečně velmi ...pan Tržní mašina píše o ŠTVÁČÍCH, kteří nám kazí  LEPŠÍ ZÍTŘKY a pod. Slovník jak z politických procesů 50.let. Někdy mám prostě pocit, že lidé se nezměnili. Vždy bude skupina lidí, kteří si nárokují právo na absolutní pravdu podle hesla "kdo není  námi je proti nám" a Ti si najdou svůj píseček vždy podle toho, kdo je právě u vesla.

0 0
možnosti
GF

Georgis Fasulis

23. 2. 2008 1:15
Re: souhlas a něco navíc

Já děkuji pane Václave,

za Váš příspěvek. Ono, člověk si už celkem zvyknul na ty reakce. Nemám ve zvyku psát nic agresivně. Osobně si myslím, že agresivita (jakákoliv) v konečném důsledku ničí v prvé řadě agresora.

Jak je to s agresivitou většiny Klausových skalních příznivců jsem psal už v předchozím Blogu - Klause a Švejnara známe, ale jací jsou jejich příznivci? Není to nic objevného. Největší legrace je ta, že samotní politici, leví i praví, nemají žádný problém spolu komunikovat, samozřejmě před tv kamerami se chovají jako smrtelní nepřátelé, ale pak jdou spolu v klidu na pivo.

A Tržní mašina? To je dítě.

A ostatní agresoři (Sinatra a jemu  podobní)? Jen lehce zakomplexovaní jedinci, kterým anonymita davu, podobná té fotbalových fans, dává sílu a smysl jejich nízkého žití. Dopřejme jim tu malost.  Dobrou noc.

0 0
možnosti
GF

Georgis Fasulis

22. 2. 2008 18:22
Děkuji a mějte se hezky

Děkuji Vám za příspěvky, mějte se hezky a panu prezidentovi přeji hodně štěstí ve funkci, co nejméně krizí a co nejvíce pohodových dní spolu se svým Jakl-teamem.

Myslím to upřimně.

Fakt, todle není joke! Napsal jsem přeci, že ho respektuji. To ale neznamená, že jej nebudu nadále kritizovat, když si to podle mého posouzení zaslouží.

Hezký páteční večer.

0 0
možnosti

Tržní mašina

22. 2. 2008 18:10
Dr.TrueLove

Vámi zmiňované "široké občanské iniciativy" byly iniciovány stále stejným hloučkem pravdoláskových štváčů.:-) TRH není modla, ale velmi zjednodušeně a přeneseně reálná cesta k lepším zítřkům, ta pravdolásková vede ke komunismu, totiž k ideální společnosti navzájem se milujících občanů.:-)

0 0
možnosti
GF

Georgis Fasulis

22. 2. 2008 18:16
Re: Dr.TrueLove

Ano, ano, ano - A mělo by se zjistit jmenovitě, kdo za tím stojí a co tím ti přisluhovači a vyžírkové sledují!! ;-€;-D

0 0
možnosti

xxx

22. 2. 2008 18:00
svědomí

Slibuji před svými druhy, že budu psát pravdu, pravdu a nic než pravdu. K tomu mi dopomáhej Bůh.

--------------------------

Jak víte že máte pravdu? Není to trochu silné, nazvat svů subjektivní názor pravdou? Paroubek ji má přece také, stále.

0 0
možnosti
GF

Georgis Fasulis

22. 2. 2008 18:08
Nevím a netvrdím, že vím...

Ta věta pod fotkou je nadsázka, fór, joke, sranda .... je mi líto, že tak mnoho lidí to nepochopilo - Viz můj vysvětlující příspěvek o pár řádku níž :

Stručné shrnutí (Georgis Fasulis, 22.02.2008 12:36 )

Všichni mají pravdu - vzpomeňte si na Vesničku mou střediskovou a dialog - Má pravdu předsedo, Má pravdu....  ;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 134
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6224x
Kdo jsem? Jsem jedna desetimilióntina této země - nic více, ale ani nic méně.