Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Yann

13. 1. 2008 22:45
To jsem dopadl

Tééda autore, vy jste mě ale zklamal. Já si po přečtení vašeho novorčního přání "Buďme na sebe hodní" myslel, že  vaše články budou ostrůvkem tolerance a pochopení, přesně tak, jak jste nás nabádal. A vy mi teď říkáte, že jsem xenofobní, nedovzdělaná, intolerantní lůza. A to jenom proto, že mám na prezidenstkého kandidáta jiný názor než vy. Protože i jindy čtu vaše články pozorně, musím říct, že mám na několi zásadních věcí naprosto stejný názor jako vy. Radar a poplatky. Jenom v otázce soužití s Romy se lišíme. Takže až budete bránit Romy před obviněními ve stylu "mám s Romy jenom špatné zkušenosti, kradou, jsou progaramově nezaměstnaní, většinově parazitují na společnosti, atd. atd...", takže až někde na diskuzi budete tento názor odsuzovat jako xenofobní a netolerantní, zkuste si vzpomenout, co jste napsal dnes. Na základě vaší zkušenosti, jak říkáte...Zkušenost je nezpochybnitelná, viďte? 

0 0
možnosti

Kolombo

13. 1. 2008 22:36
Václav Klaus je

možná expresívní, s mnohými jeho výroky nesouhlasím, ale nutno mu přiznat, že to co tvrdí má dobře promyšlené. Pokud jde o GO a podobné záležitosti, jde o věc natolik spornou že se o ní ve veřejnosti nikterak "vědecky" nediskutuje, jde výlučně o emoce které odrážejí vnitřní svět diskutujícího. Kdo preferuje kolektivní řešení, nemá vlastní názor a excitují ho davy, je pro globální řeěení GO, společnosti, míru i křívosti banánů. Kdo naopak věří vlastnímu úsudkua hodlá se jím řídit, toho z davové psychózy příznivců nového náboženství, kteří by pro záchranu planety každého odpůrce klidně rozsekali na místě mačetami jímá hrůza. Ono to tak na první pohled nevypadá, ale fanatik , je-li osamocen, bývá docela krotký. Dá se ale snadno vybudit ke kolektivnímu šílenství, a pak jde o život jako ve Rwandě. A vysoké a ušlechtilé cíle násilí posvěcují. Copak není nejen možné, ale i nutné pro záchranu Planety a Lidstva použít jakýchkoli prostředků? Bůh nás chraň před šílenci a bojovníky s GO.

0 0
možnosti

obcan

13. 1. 2008 22:31
potrefené husy se ozvaly a každý si

může udělat obrázek o fan klubu V.K. Hezký večer.

0 0
možnosti

Shob

13. 1. 2008 22:59
Re: potrefené husy se ozvaly a každý si

Koukam, ze ty ses nepoucil, co? Rv

0 0
možnosti

Zdeněk Oulehla

13. 1. 2008 22:23
Georgisi,

přečti si celou tuto diskusi a řekni mi, jestli diskutující aspoň minimálně odpovídají charakteristikám, které jsi v článku uvedl. Podle mě ani v nejmenším.

0 0
možnosti

Renata

13. 1. 2008 21:50
Georgis Fasulis voli Klause

Dle vasich charakteristik priznivcu Vy,

Georgis Fasulis, musite volit Klause.

0 0
možnosti
GF

Georgis Fasulis

14. 1. 2008 0:53
Re: Georgis Fasulis voli Klause

Já nemohu volit ani Klause ani Švejnara. nemám totiž mandát ani poslance ani senátora. Dobrou noc Renato. :-)

0 0
možnosti

Zdeněk Oulehla

13. 1. 2008 21:48
Georgisi,

tentokrát hodně, ale opravdu hodně přeháníš a dost sis toho typického voliče posunul. Tak trochu do černobíla. Mimochodem - typický volič je průměr, medián nebo modus?

0 0
možnosti

Maxim

13. 1. 2008 22:29
Oulehlo, ty zase perlíš

Integrál,dokonce dvojný, Oulehlo.

0 0
možnosti

čtenář

13. 1. 2008 21:44
Georgisi, nejde o Klause, nebo Švejnara

Lidi zde rozděluje to, že se jedná o truc kandidáta, tlačeného sedmilhářem Paroubkem. Jde o volbu kohokoliv, jenom ne Klause. Nu a protože je za tím Jiří Klement Paroubek, mnoho lidí to těžko překousne. Není to o dobrém protikandidátovi, ale o pomstě Paroubka Klausovi za nejmenování premierem a u Bursíka o uraženou ješitnost. To, že nám má vládnout americký občan je už zástupný problém.

0 0
možnosti

Zdeněk Oulehla

13. 1. 2008 21:46
Re: Georgisi, nejde o Klause, nebo Švejnara

R^

0 0
možnosti
TJ

vioš

13. 1. 2008 21:35
přesné zhodnocení

Tak nějak  to s příznivci Klause bude. Nevím jaké mají vzdělání a kd epracují, ovšem především jsou to lidé netolerantní k jiným názorům. Buď Klausovec nebo komunista. Takové je jich vidění světa. Klaus je pro ně jako modla, ten Nejvyšší. Podle toho také vypadá jednání mnohých z nich. Toto se objevuje nejen na anonymním internetu, ale i na veřejných diskuzích. Někdy z těch "pravicových inteligentů" jímá hrůza.   

0 0
možnosti

Zdeněk Oulehla

13. 1. 2008 21:55
Re: přesné zhodnocení

A nepřipouštíte, že v tématech, o kterých Klaus mluvívá, se těžko hledají kompromisy? Tím ho neobhajuji, on se vždycky do takových témat sám hrne. Ale když už je jednou nastolena nějaká skutečně zásadní otázka, je hledání nějakého "ano i ne" lží, ne kompromisem. A pozorného čtenáře by měla jímat hrůza i z inteligentů typu "kdokoliv, jen ne Klaus" A popravdě řečeno, těch vašich a Fasulisových hypotetických klausofilů ve skutečnosti moc není.

0 0
možnosti
GF

Georgis Fasulis

13. 1. 2008 21:27
Vážení Petře Honsi a Šturso a ostatní příznivci VK

Prosím o shovívavost. Napsal jsem dopředu, že se jedná o můj subjektivní názor. Měl jsem potřebu ho zde napsat, neboť tento názor, čistě subjektivní, vychází z mých naprosto objektivních zkušeností, ať už zde na netu, blogu iDnes nebo kdekoliv jinde.

Rovněž jsem psal, že popisuji typického příznivce, ať už jednoho nebo druhého pana profesora. To ale přece neznamená, že tím míním všechny přáznivce. Vůbec ne.

Některé intolerantní příspěvky v diskusi jsem očekával. Jen potvrzují to, co jsem napsal v článku. Nemám rád, když přízeň v politika přejde až do agresivní nenávisti k těm, co tuto přízeň nesdílejí. Tímto článkem chci jen, aby se chytili za nos a pokusili se ve své agresivitě vůči těm "druhým" trochu ubrat.

Všem děkuji za jejich příspěvky a že článku věnovali pozornost a přečetli si jej. A doufám, že mi typičtí příznivci VK dokáží, že dokáží tolerovat i jiné názory, než má jejich kandidát.

Jinak než slušnou diskusí tento zákop mezi jedněmi a druhými nezasypeme. Hezký večer přeji.

0 0
možnosti

petr stursa

13. 1. 2008 21:36
Re: Vážení Petře Honsi a Šturso a ostatní příznivci VK

Ani tak nejde o toleranci vuci preferencim druhych, jako o skatulky stylem "a ti, co chteji klause maji negativni vlastnosti, ti co chteji svejnara vlastnosti pozitivni"

Nacisti taky meli ve skolach plakaty zidu - zkrivenych deformovynych postav s silenym vyrazem ve tvari a popiskem "typicky zid", vedle nich plakaty arijcu - Zdravych vysokych atletu.

0 0
možnosti

franci

13. 1. 2008 21:23
Naprosto

....s tímto článkem souhlasím.R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 134
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6224x
Kdo jsem? Jsem jedna desetimilióntina této země - nic více, ale ani nic méně.