Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MH

Helena1

14. 1. 2008 16:19
Příznivci? Stačí jich jen 281

0 0
možnosti

vladimir

14. 1. 2008 16:05
jednička s hvězdičkou

R^Moje zkušenost s příznivci V.Klause je ve většině naprosto stejná. Václav Klaus mi trochu připomíná dávno zapomenutého Antonína Novotného a jeho duchaplné výroky. Ti lidé, kteří uznávají jen svou pravdu bývají bohudík zapomenuti.

Druhou skupinu příznivců bych si netroufl hodnotit, neboť ještě není pevně zformovaná.

0 0
možnosti

sajbicz

14. 1. 2008 15:53
clanek

tak toto je vazeny pane natolik zjednodusujici clanek ze se mi ani nechce ze ste ho zde publikoval..  pana klause mam nekde, vazim si ho vsak jako predstavitele statu, z ruky mu vsak nezobu.. co se tyce svejnara - pod prispevek pana pierra se podepisuji ! a dodam - necht se vrati odkud prisel..

0 0
možnosti
M

mirkac

14. 1. 2008 16:36
Re: clanek

Víte, byly také doby kdy si mnozí lidé jako představitele státu vážili Husáka. Mám obavu, že se od té doby uvažování některých lidí zas tak moc nezměnilo.

0 0
možnosti

pierre

14. 1. 2008 15:40
Švejnara neznám

Coby netolerantní primitiv prihlašuji, že Jana Švejnara neznám. Nikdy nic neudělal, nikdy nic nerozhodl, nikdy za nic nenesl odpovědnost. Mluvení neuznávám, to je jen mlácení prázdné slámy.

0 0
možnosti

Iva

14. 1. 2008 16:14
Re: Švejnara neznám

'...a jsem hlupák' jste zapomněl dodat

0 0
možnosti

ČtenářX

14. 1. 2008 15:27
Všechno naruby

Jako bych četl článek někoho ze strany zelených nebo ČSSD. Článek obsahuje spoustu módních hesel - poučuje o toleranci, zátímco typický "klausovec" je prý netolerantní, není ochoten naslouchat jiným názorům. Moje zkušenost je opačná - je to složitější, příznivzi VK bývají přímočaří, uvažují logicky.... naopak příznivci JŠ rádi filosofují, jsou na venek tolerantní, ale po chvíli poznáte, že je to jen póza dle současné módy - netvdím, že je to případ všech.

Ač jsem jeden z těch "netolerantních" příznivců Klause, přesto respektuji názor pana bloggera, ale uvítal bych, kdyby se neschovával za pozlátko nestranného soudce, ale otevřeně řekl, že chce podpořit prof. Švejnara. Myslím, že nevidí situaci jaká je, ale jakou by jí chtěl mít, i to je typické pro "Švejnarovce".

0 0
možnosti
JV

Vosta Jindra

14. 1. 2008 15:40
Re: Všechno naruby

Příznivci VK bývají přímočaří, uvažují logicky.... Bývají spíše úderní, s vervou se vrhající na všechny, kteří si dovolují zapochybovat o Klausovo pravdách, a uvažují ani ne tak logicky jako spíše v mantinelech vymezených tuhou Klausovo ideologií (která navíc není konzistentní, jak se soudí, jen se přelévá ne další a další témata, podle toho, kde se VK chce zrovna zviditelnit). Neschopnost Klausových příznivců snášet jeho oponenty, považovat je za dědičné nepřátele, které sice nelze zlikvidovat, ale je třeba je utlouct a znectít, je pro ně charakteristická. Diskuse s přesvědčenými Klausovci je jako diskuse s jehovisty. Nemusí to být lidé hloupí, ale jsou to lidé, kteří ke své škodě uvízli v síti falešných učení a zjevných bludů. A na ty, co jejich přesvědčení nesdílejí a vystupují proti němu, pak logicky hledí jako na nepřátele. Politici typu Klause patří stejně jako jeho bludy do 19. století.

0 0
možnosti

hemebar

14. 1. 2008 15:26
bla bla

nejsem přívržencem ani jednoho z nich, ale jen bych podotknul

1/ pana Švejnara neznám, nevím co kdy udělal a nebýt mediální masáže, tak by mi to jméno nic neříkalo

2/ zajímalo by mě, kam se ztratili přívrženci, kteří mají jiné než nížší vzdělání ..

:-)

0 0
možnosti

adidi

14. 1. 2008 15:19
Vsadím...

auto proti dětskému autíčku, že pisatel je příznivcem Jana Švejnara - voňavý, empativní, vysoce vzdělaný, dle úsudku jiných nenahraditelný...

0 0
možnosti
DM

trojuhelník

14. 1. 2008 15:17
příznivci

velmi pěkně a výstižně napsáno, reakce fanatických voličů ODS a Klause vše jen podvzuje

0 0
možnosti

Jasa

14. 1. 2008 14:50
Slohove cviceni

Clanek je smesi  dojmu a zkusenosti. Zde se propleta svet autorovy imaginace s vnesim svetem a oboji neni rozlisovano. Zkratka jen dalsi slohove cviceni. Podobna dojmologie je vetsinou spise odrazem autorova nitra, nez vnejsi reality. Osobni zkusenost je silne zatizena autorovym videnim a teritoriem ve kterem se pohybuje. Prosta empiricky ziskana fakta by byla daleko cennejsi.

0 0
možnosti
PO

Petr Olejníček

14. 1. 2008 14:44
jako vždy...

Prostě dokonalé vystihnutí podstaty věci. Gratuluji Georgisi a karmuji.R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 134
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6224x
Kdo jsem? Jsem jedna desetimilióntina této země - nic více, ale ani nic méně.