Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PJ

Paveljan

26. 6. 2011 19:05
Je úplně jedno,

zda jsou Řekové líní, či nikoliv. Důležité je , že jako stát utráceli podstatně víc než vydělali. Proč? To je jejich problém. A napůjčované prachy, to je zase problém těch, co jim půjčili. Ovšem ne zas tak velkej, protože v EU se praktikuje bankovní socialismus.

0 0
možnosti
M

martinka.k

26. 6. 2011 18:16
nazor

Geia sou Giorgaki :) Krasny clanek, vsechna cest. Jen bych chtela dodat, ze v kazde zemi jsou lini "nefakcenko" lide a take poctivi pracanti. Ja ziju v Recku uz dost dlouhou dobu a vim, jak se veci maji. Rozciluji me statni zamestnanci, kteri se chovaji neprijemne a kvuli jednomu papiru si musim vzstat tri hodiny ve fronte, protoze z peti okynek funguji pouze dve a zbyli jsou venku na cigarku a nikam se nehoni. Taky me rozciluji vecne stavky statnich zamestancu, ktere jsou jim stejne k nicemu a zadna zmena nenastane. Ja jsem zamestnanec v soukromem faktoru a zivi me turismus. Stejne jako meho snoubence a dalsi obrovske procento populace v Recku. Od poloviny dubna do poloviny listopadu makame jako sroubci, 12 hodin denne, 7 dni v tydnu, bez jakehokoliv volna a o placenem prescasu se nam muze jenom zdat. Prumerny plat je kolem 900 euro. Co nam zbyde po zaplaceni vsech uctu ukladame na ucet, abysme meli z ceho zit v zime.

0 0
možnosti
M

martinkak

26. 6. 2011 18:30
Re: nazor

Protoze v zime prace neni. Tedy je ,ale neplacena. Vsichni se venuji zemedelstvi....zadna sranda.  Jen mi proste prijde smutne, ze se spousta lidi navazi do Reku, aniz by vedeli jak to tady chodi doopravdy a veri vsem tem lzim, co rikaji v televizi a pisi v novinach a na internetu. Ono by to opravdu obcas chtelo nahlednout hloubeji. A na zaver bych chtela jen dodat, ze loni jsem si byla vymenit v CR OP a pri podavani zadosti jsem zduraznila zmenu trvaleho bydliste. Jak mile bylo prekvapeni, kdyz jsem si po prebirani noveho OP vsimla, ze se krome fotky nezmenilo vubec nic. A co mi na to pani rekla? "Tak az priste priletite, ja tady necham poznamecku, abyste nemusela platit, ze chyba byla z nasi strany." Budou si to pri pristi navsteve pamatovat??? :-/

0 0
možnosti
W

wiki5

21. 6. 2011 5:09
aha

takze vlastne za to muze Euro...a jak to, ze v jiznich zemich potrebuje mena porad devalvovat? Vypovida to snad o pracovitosti tech zemi?

0 0
možnosti
KK

monarxa

20. 6. 2011 14:50
Re: no teda

Lidove noviny..... nejserioznejsi z ceskych medii;-D;-D;-D;-D

0 0
možnosti
MJ

marty2ban

15. 6. 2011 13:49
...

 Možná bude lepší,když se budete držet těch receptů, Tam vám lze celkem věřit....

0 0
možnosti
LH

hvarcz

14. 6. 2011 15:03
aktualita

Vzhledem k tomu jaký dostalo Řecko nový rating jsem si jen tak četl o řeckých stávkách a odborech a když chtěla něco některá řecká vláda posledních 20 let něco udělat hned stávka, tak si říkám že si  20 let užili, teď budou splácet ....

Už se těším až to za 10 let bude u nás.

0 0
možnosti
PS

paja-ostrovanka

9. 6. 2011 7:16
pravda je vzdycky relativni

Mily Jorgo, diky za pozitivni prispevek o Recku. Souhlasim s malou vyhradou: Rekove jsou stejne lini jako Cesi, Nemci ci Turci, jen s tim rozdilem, ze u ostatnich narodu asi funguje vetsi kontrola. Ja ziji v Recku uz dlouho a recka laxnost me desi i po tech letech dnes a denne. Produktivita prace nezalezi jen na modernim vybaveni, ale i na ochote cloveka neco delat. A kde neexistuje kontrola, tam je v lidske povaze, ze urednik pije kafe, nema cas na zakaznika, chodi pozde a odchazi brzy.

Kazdopadne podobnym problemem muzeme prochazet zanedlouho my vsichni a proto souhlasim, ze odsuzovani Recka a Reku smahem neni na miste.

Preji Recku vse dobre.:-)

0 0
možnosti
GF

Georgis Fasulis

9. 6. 2011 20:23
Re: pravda je vzdycky relativni

Milá Pájo, děkuji Ti za seriózní reakci.

"Rekove jsou stejne lini jako Cesi, Nemci ci Turci," - zlatá slova, která, jak jsem doufal, většina z mých čtenářů z článku pochopí. S tou kontrolou si to trefila na hlavičku i s těmi úředníky. Státní sektor je mor, ale v soukromém opravdu nikdo niko mu nic zadara nedá. Kdo chtěl, pochopil, kdo nechtěl, hůl si našel (i na mne :-) ).

Přeji Ti příjemné, ničím nerušené řecké léto. :-)

0 0
možnosti
LH

hvarcz

8. 6. 2011 22:37
co dělat?

Já bych nedělal nic, dal bych jim jen slíbené peníze a zbytek ať si vyřeší jak chtějí, nakonec turci nějaké ostrovy rádi koupí.

0 0
možnosti
SS

slv

8. 6. 2011 22:54
Re: co dělat?

Tak jim je dejte, máte-li.

Jinak budete muset řešit, kde je vzít a jak zajistit, aby tahle malá, řecká ďoura nevedla k potopení eurozónové lodičky.

Nikdy jsem nechápal ideu tolika emisních bank. Nahrává to parazitům, kteří v každé době existují a neodolají pokušení bohatství "vytvářet" tiskem bankovek. Jediné, co nás může uklidnit je to, že to není idea nová. Zneklidnit to, že tato situace vždy vedla k zániku takové civilizace.

0 0
možnosti
FM
GF

Georgis Fasulis

8. 6. 2011 22:22
Re: Taky pěkný. Co všechno u nich funguje takto?

Ganz všechno tam tak funguje. To je, pane Matějko, naprosto největší a nejhromadnější komplot  11 miliónů lidí najednou vůči zbytku světa. Dokázali oklamat úplně všechny! Bankéře světových bank, ekonomické agentury, odborníky, analyzátory, byznysmany, světové politiky a prezidenty. Klobouk dolů před tím, no ne? Teda až na vás, samozřejmě.

:-)

0 0
možnosti
GF

Georgis Fasulis

8. 6. 2011 20:34
Bajka na závěr - Ovečka a vlk

Dovolte mi jednu bajku od Ezopa, která se sem do diksuse celkem hodí:

Ovečka přišla uhasit žízeň k potoku. Ještě se nestačila napít a na druhém břehu výš po proudu se objevil vlk. Vlk na ni křikl: "Ha, jak se odvažuješ, proradná ovce, špinit vodu v potoce, kam jsem se přišel napít? Za to tě sežeru."

Ovečka se roztřásla strachy, a přece statečně namítla: "Nezlob se vlku, ale jednak vody jsem se ještě nedotkla, a jednak stojím pod tebou. Zkalená voda nemůže téct proti proudu." Vlka její slova však rozlobila ještě víc: "Ha, poznávám tě! Ty jsi ta drzá ovce, která mě loni v létě urazila!" "Ale já jsem loni v létě ještě nebyla na světě," bránila se ovečka. "Jestli si to nebyla ty, pak to byl zcela určitě tvůj bratr," prskal vlk. "Ale já bratra nemám," namítla ovečka.

Ale vlk zařval: "Na všechno máš výmluvu! Tím spíše tě musím sežrat!" Skočil a nebohou ovečku zahubil.

Poučení? Nesnášenlivost je hluchá, a kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde. Hezký večer.

0 0
možnosti
AT

Antonín, topič

8. 6. 2011 22:03
Re: Bajka na závěr - Ovečka a vlk

Nějak jste tam vynechal pasáž, kdy si ovečka půjčila tolik, že když se přišlo na její podvodné účetnictví, tak musela žadonit u vlka, aby jí půjčil. I půjčil, ale ovečka podváděla dál...

0 0
možnosti
  • Počet článků 134
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6224x
Kdo jsem? Jsem jedna desetimilióntina této země - nic více, ale ani nic méně.