Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

A/D

7. 3. 2011 11:36
uplně

nechápu, proč je všeobecně mluveno o vydírání a o tom, že si berou lékaři pacienty jako rukojmí. Lékař se přece může svobodně rozhodnout, jestli pracovat bude, nebude a když bude, tak za jakých podmínek. já si taky můžu říci, že mi má práce nevyhovuje a pokud mi šéf nepřidá, ať si hledá náhradu....

Několik desítek let bylo upozorňováno na problémy ve zdravotnictví, nikdo to neřešil.....  

Nechápu, co je špatného na tom prohlásit, že nejsem za stávajících podmínek ochoten vykonávat svou práci, takže žádám zvýšení platu, v opačném případě odejdu. U "normálního" zaměstnance by se tomu nikdo nedivil, proč je to špatné u lékařů? Jsou nám nějakým způsobem povinni poskytovat péči? Oni jen dělají svou práci, stejně třeba jako prodavačka....

0 0
možnosti

Georgis Fasulis

7. 3. 2011 17:32
Re: uplně

Dobrý den. Vůbec jste akci lékářů nepochopil.

Oni přece z 90% nikam nechtěli. Oni se z 90% přidali k odbory organizované akci, která však svou formou jakoby odborová nebyla.

Oni z 90% řekli - buď nám přidáte, nebo nebudeme léčit. To neléčení ale nechtěli provádět legální formou protestu jako všude na světě - stávkou, nýbrž organizovaným daním výpovědí.

Tou organizací té hromadnosti  zapřičinili úmyslně stav ohrožení poskytování péče s jediným cílem - aby dosáhli svého. A to i za cenu dojití až do krajnosti - tedy faktického stavu nouze včetně umírání těch nejmenších - nenarozených.

Takhle jednají teroristi. Ti také často mohou mít poctivé a chvályhodné cíle, ale použíjí k tomu teroristické prostředky - např. únos autobusu plný dětí - "když neustoupíte, děti zemřou". To bylo totéž a právě v té obludné formě byla akce nelidská a jakékoliv etice (natož lékařské) se příčící. Hezký den. GF

0 0
možnosti

Zdeněk Burian ml.

4. 2. 2011 8:49
Lékař není ničí otrok!

Je to člověk, který chce být normálně zaplacen za svou práci. Tudíž veškerá omáčka okolo je zbytečná. Zaplaťte a zůstanou, neplaťte - ok, ale začněte budovat MASH tábory a organizujte svozy pacientů autobusy... Celou dobu na lékaře jen plivete, děkujete jim a přejete ať už táhnou a když jdou, zase kvičíte cože si to dovolují. Státem najatá PR agentura AMI Communications (resp. pobočka CrisCom) odvedla "dobrou" práci a pošpinila lékaře jak jen to šlo. Kde je etika? No, kde je? Kdejaký bloger amatér grafoman si tu otírá svojí hubu o doktory... Takže pohoda - léčebnou péči vám zajistí stát, Heger vám to slíbil, tak není se čeho obávat:-P

0 0
možnosti

Georgis Fasulis

5. 2. 2011 15:15
Re: Lékař není ničí otrok!

Vážený, až se naučíte diskutovat bez urážek, bez agrese, bez ponižování autora atd, což vše svědčí o vašem absolutním nerespektování odlišných názorů, pak vám možná někdy odpoví i kdejaký bloger či grafoman. Do té doby budou vaše a vašim podobné příspěvky ty slušné případné dikutéry jen odrazovat. 

Pro začátek si zkuste přečíst pravidla slušných diskusí - najdetete je na všech servrech včetně tohoto.

0 0
možnosti

tumetuestumefaisdubien1

2. 2. 2011 8:10
pomluva

Přídomkem terorista a srovnáním s odborářskými vyděrači jste urazil všechny poctivé bankovní lupiče (ti nepoctiví se obvykle jmenují bankéři), měl byste se omluvit. :-P

0 0
možnosti

Georgis Fasulis

1. 2. 2011 23:04
Re: Přečtěte si to a omluvte se lékářům

Proboha, já jsem snad někde zpochybňoval, že doktoři neamají právo bojovat proti nepořádku, korupci a špíně ve zdravotnictví? Že nemůžou protestrovat proti nedostatečné výši svých mezd? Já jsme snad někde psal, jak vše funguje? Přečtěte si ještě jednou, o čem celou dobu píšu. Píšu o nepřípustné formě protestu! O tom, že místo legitimní zákonné formy protestů, zvolil Engel a celý LOK nepřípustnou, a krajně neetickou formu vydírání.

Uf, asi je to marné.

0 0
možnosti

Jst1951

1. 2. 2011 6:26
Je to organizovaný teroristiký čin

http://www.lok-scl.cz/images/tinymce/files/z_tisku/z_tisku_2010/28_tm_4_2010_hromadne_podani_vypovedi.pdf

Kdo chce,ať si počte noty LOKu

0 0
možnosti

cojanato

1. 2. 2011 0:56
Lituji, ale mám divný pocit,....

že jste Georgisi tímto článkem klesl na úroveň F.Matějky, ne-li níž.:-/

On je typický pisálek-populista a demagog s nevábnou minulostí, nastrčený "kdoví kým". Být na jeho úrovni, styděl bych se.

0 0
možnosti

Jst1951

1. 2. 2011 6:27
Re: Lituji, ale mám divný pocit,....

já se zase stydím za lékaře

0 0
možnosti

jirkan01

31. 1. 2011 22:55
Je to od nich opravdu svinstvo

jenže co s tím? Doktora jen tak na rohu nenajdeme. Bude nutné oželet na nějakou dobu část péče, než těm vyděračům dojdou peníze. Vzhledem k tomu, že do Německa jich je schopno jít tak 10%, to nebude dlouho trvat. Ale stejně na to doplatí pacienti s akutní potřebou být léčeni. Já bych vydal zákon, že doktor, co se evidentně vykašlal na pacienty a na svojí přísahu, by měl mít karenční dobu (my obyčejní pracující známe), než se mu opět povolí vrátit se ke své profesi. Protože ti, kteří chtějí pomáhat, výpověď nedali, a ti, co si v nemocnici laskají svoje ega, nebudou chybět.

0 0
možnosti

Georgis Fasulis

31. 1. 2011 23:45
Re: Je to od nich opravdu svinstvo

Určitě bych být Nečasem a Hegerem takovému unfair nátklaku mimo jakékoliv hranice pravidel a slušnosti neustupoval. Zpět bych vzal jen ty, které ředitelé usoudí vzít zpět -přísně individuálně. Hele Pepo, za tebe jsme přijali jiného, máš smůlu, přeji hodně ti štěstí v Německu. 

V žádném případě bych negarantoval vzetí výpovědí zpět do jednoho posledního lékaře. Ono to dost totiž ani dost dobře nejde. Ze zákona nikdo nemůže ředitele nemocnice nutit, aby to udělal, i kdyby ho celá vláda na kolenou prosila třeba i s celým LOK. Právní páka na to žádná není. Toho si museli být odcházející doktoři vědomi, všichni mají občanky.

Kdyby stávkovali podle zákonných pravidel, naopak, nikdo by jim nesměl zkřivit vlas na hlavě.

0 0
možnosti

Georgis Fasulis

31. 1. 2011 21:00
Re: Co dál?

Moc Vám děkuji za odkaz Karle, je to super pocit, že pod peticí, která protestuje proti ústupkům vydírajících "lékařů", jsou podepsáni pánové: Bohumil Doležal, Jan Jandourek a další....  Díky, potěšilo mě to. např. BD si velmi vážím, je to jeden z mála skutečných komentátorů - politologů pár exceláns. Díky :-)

0 0
možnosti

sir Humprey XIII.

31. 1. 2011 15:53
ANO

0 0
možnosti

fidel

31. 1. 2011 11:13
jednoznačná karma

... tedy až na jednu, opravdu jen jednu,  drobnost, ale tu dnes prominu ;-)

0 0
možnosti

Georgis Fasulis

31. 1. 2011 18:41
Re: jednoznačná karma

Díky fidele, od tebe, mého častého kritika potěší  pochvala dvojnásob. :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 134
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6224x
Kdo jsem? Jsem jedna desetimilióntina této země - nic více, ale ani nic méně.