Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M

marty.1ban

23. 12. 2010 0:32
...

...já se jen divím,že neopustíte zemi s nesnesitelným prezidentem a nejdete šířit svou osvícenost mezi krajany pane Fasulisi. Karma 15 a něco málo o něčem svědčí.....

0 0
možnosti
GF

Georgis Fasulis

6. 1. 2011 19:41
Re: ...

Na karmu se vykašlete, ta svědčí jen o tom, jestli vás dali na titulku a jestli je váš článek dostatečně emotivní a populistický.

A co se týká té otázky, proč bych chodil někoho někam osvěcovat? Jsem Čech žijící a narozený tady, nevidím jediný důvod odcházet. Nebuďte jak komunisti, komu se tu nelíbí, at si jde. To není přece řešení.

A Klaus? Není zas tak nesnesitelný. Ale není snad ani nekritizovatelný, aspoň doufám. A jinak, když jsem to vydržel 8 let, ty dva roky to snad ještě vydržím, ne? ;-D

0 0
možnosti
SHVŽ

Sir Humprey věčně živý

17. 11. 2010 14:17
Chápu a ctím. Ale realita bude asi jiná

0 0
možnosti
L

Lacedaemon

17. 11. 2010 13:48
Politika bez pravice, levice, středu...

Je mi na blití když pozoruji že skoro každá diskuze se strhne směrem "pravice vs levice". Jakoby neexistovala politika bez těchto hybridů (ř. hybris ύβρις - nadávka).

Účelem politiky je vytvořit a udržet rovnováhu ve společnosti a udělat ji lepší. Toto přece není možné když se společnost večně rozděluje na dva tábory. Problémem celého politického zřízení všude na světě je levice-pravice a politické strany. Rozpustit politické strany a do parlamentu volit pouze osoby je jediný lék. Giorgi, sleduji že jsi velkým obhájcem GAPa (George A Papandreou) a PASOKu. Dávej ale pozor ať nezakopneš, protože právě o PASOK, ND a klany Papandreou, Karamanlis, Mitsotakis Řecko zakoplo. Koukni se sem, léčba je rychlá a jednoduchá.

http://www.eamb.gr/

http://www.eamb.gr/new_text/colpogrosso-dnt.htm

http://www.eamb.gr/new_text/papa-dnt.htm

0 0
možnosti
MK

taras

9. 11. 2010 22:08
Dík za vysvětlení poměrů v Řecku,

jenom jedna poznámka: vámi ceněný Topolánek udělal svého času stejnou prasárnu, jakou dělají řečtí odpůrci Papandrea, když mu vyčítají jeho americkou matku. Ještě před posledními americkými prezidentskými volbami odpověděl - s narážkou na keňského Obamova otce - na otázku, kdo bude podle něj zvolen prezidentem: "Nevím, hlavně by to měl být Američan..." (přibližně)

0 0
možnosti
GF

Georgis Fasulis

10. 11. 2010 4:28
Re: Dík za vysvětlení poměrů v Řecku,

O tom Topolově výroku o Obamovi nevím a nezpochybňuji to. Na výroky on byl vždycky nemotora, o tom žádná. A já sem dalek toho Topola glorifikovat. Myslel jsem, že by nebyl schopen žádné prasárny typu toho, co udělala Nečasova ODS těsně po Topolově aféře, kdy byl odejit - a sice jak vydali předvolební plakáty s texty - "Socialisti v Řecku stejní jako v Česku" a k tomu obrázek z Athénských nepokojů. To byla megalež. Proti lživým plakátům protestovala tehdy i řecká ambasáda.

Ty demonstrace organizovali bolševici za podpory pravice právě proti socialistům a jejich úsporným reformám. Prostě si v klidu naše ODSka pravdu otočila o 180°. Toho by Topol nebyl schopen. Ať je jaký je, nikdy nebyl křivák (na rozdíl od jiných uhlazených slusňáků). GF

0 0
možnosti

Gaspard

9. 11. 2010 17:32
Pane Fasulisi, a co říkáte na rozhovor s řeckým

politikem, který tvrdí naprostý opak toho co vy?

Např. že:

"Kdy vlastně přezaměstnanost ve veřejném sektoru začala? Za starého Papandrea?

Papandreu starší (Andreas P., otec dnešního premiéra, vládl v letech 1981-1989 a 1993-1996 -pozn. red.) opravdu zavedl většinu věcí, které nás teď tíží. Třeba názor, že stát je třeba ovládnout svými lidmi - čímž se mimochodem podobal vašim komunistům. Člověk musel být členem strany, aby získal určité místo. Posiloval odbory. Profesoři na univerzitách se už nevybírali podle svých kvalit, volí si je studenti."

http://www.lidovky.cz/recka-nemoc-by-se-dala-vylecit-rychle-dvn-/ln_noviny.asp?c=A100123_000052_ln_noviny_sko

0 0
možnosti
GF

Georgis Fasulis

9. 11. 2010 18:00
Re: Pane Fasulisi, a co říkáte na rozhovor s řeckým

Ten rozhovor znám. Stefanos Manos - byl bývalý ministr Nové demokracie. Už tam sice není, ale to neznamená, že ten rozhovor je zcela objektivní. Tím ani netvrdím, že není pravdivý. Jen třeba neříká vše.

A kde jste přišel na to, že já říkám pravý opak? Píšete, co dělal starý (dnes již mrtvý) Papandreu - otec dnešního premiéra. Já přece nemluvil o vládě starého Papandrea v 80. letech. Ano, jeho vláda byla velmi populistická a velmi levicová - ale musel byste znát historii, abyste pochopil tyto kroky. Uvědomte si, že před prvvní vládou Pasoku v r. 1981 v Řecku od r.1945 vždy vládla pravice vystřídána na 7 let  (1967-74) dokonce pravicovou juntou.

Co se týká těch umístění za stranickou loajalitu, začala tím právě pravice dávno před tím a to dokonce oficiálně! Kdo volil tehdy vládnoucí pravici (50-60. léta), dostal do občanky tzv. razítko loajality a jen s ním se mohl ucházet o místo ve státních službách.

Ano, když se starý Papandreu poprvé dostal k moci, tak natahal do úřadů své lidi....

0 0
možnosti
K

kosciuszko

9. 11. 2010 13:45
Článek pěkný, karma nízká, dobře vám tak,

namyšlený Georgi Fasulisi.

0 0
možnosti
GF

Georgis Fasulis

9. 11. 2010 17:09
Re: Článek pěkný, karma nízká, dobře vám tak,

Lhal bych, kdybych tvrdil, že mě nízká karma nemrzí. Myslel jsem, že to čtenáře zajímat bude. Ty volby byly opravdu důležité a zajímaly se o ně s napětím všechny země eurozóny. Naši novináři to nevyhodnotili jako důležité, ale na to jsem u nich vcelku zvyklý. A že čtenáři, kteří četli tento článek, chtějí číst jen to, co sami chtějí slyšet? Je to smutné, ale je to jejich věc. Kde jste ale vy přišel na to, že jsem namyšlený, by mě vskutku zajímalo. A kde jste přišel na to, že Klaus je můj (váš ranní příspěvek), mě také mírně řečeno překvapilo. :-)

0 0
možnosti
E

experience

9. 11. 2010 10:42
Klaus má na svých bedrech opravdu těžkou vinu:

Podepsal lisabonskou smlouvu.

0 0
možnosti
MZ

Cavaliere

9. 11. 2010 9:28
Hm

Občas se bavím s jední , těžko říct jestli Řekem, narodil se tady řeckým rodičům a celý život žije tady, ale někdy mám pocit, že má problém s identitou, hlavně když se rozčílí tak je doma v Řecku. A ten tvrdí, že Řecko má problémy dlouhodobější, že jsou v zemědělství zavislí na Turecku, rejdaři nemají co vozit a přístavy se prodájí číňanům, kteří si tím budují cestu do evropy. Budou to mít těžky.

0 0
možnosti
GF

Georgis Fasulis

9. 11. 2010 17:15
Re: Hm

Řekněte mi zemi, která problémy nemá. :-)

Závislost na Turecku je pro mě novinka a jsem přčesvědčen, že se jedná o nějakou kachnu. A k těm Číňanům - koho by to těšilo, ale když je svět bere jako rovné s rovnými, mají co chtějí. Jak chcete konkurovat čínské, otrocky pracující za almužnu síle? Zvlášť v těch počtech. Nejvíce zadluženou zemí světa jsou USA a hádejte, kdo vlastní nejvíce jejich dluhopisů? Znamená to, že USA už nepatří Američanům? Nemyslím si. Síla země se neměří jen podle rovnice má -nemá peníze-dluhy, bohatství země se měří také jinými hodnotami.

0 0
možnosti
1

1absolutus

9. 11. 2010 8:48
Konečně objektívní názor!

Děkuji za něj a dávám karmu!.R^

0 0
možnosti
GF

Georgis Fasulis

9. 11. 2010 17:17
Re: Konečně objektívní názor!

Taky díky. Těší mě, že se ještě tu a tam najde někdo, kdo neprahne jen po tom, co sám dopředu chce slyšet.

0 0
možnosti
J5

J.K. 5

9. 11. 2010 8:39
Vítězství socialistů

má být naději pro Evropu? Zajímavý názor ;-D Já si vždycky myslel, že to byli a jsou právě socialisti, kteří celou Evropu ženou do bahna. EURv

0 0
možnosti
  • Počet článků 134
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6224x
Kdo jsem? Jsem jedna desetimilióntina této země - nic více, ale ani nic méně.