Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AH

alex hart

7. 1. 2011 14:44
Rozdíl mezi Řeckem a ČR

Co se týče dluhu veřejných financí je mezi Řeckem a ČR, jsou obě země hodně zadlužené docela hodně. Rozdíl je jen v tom, že v Řecku jsou před námi asi tak 15 let napřed a že dluhy dospěly do takové míry, že už byl občanům vystaven účet. A občani se zcela pochopitelně bouří, protože i když monozí z nich si sami žili nad poměry, obviňují z takového stavu veřejných finací vládu. A právem. Žádná odpovědná vláda tohle nesmí připustit. A už vůbec ne dlouhodobě.

.

U nás zatím k lámání chleba nedošlo, a tak mnozí z nás (zejména diskutující postižení krátkozrakostí) urputně hanobí Řecko, aniž by si aspoň na minutu připustili, že ve stejné  p r d e l i  jsme i my v Česku, resp. tam mílovými kroky spěcháme a vůbec nedbáme varování a svoji situaci neustále dál zhoršujeme. I přes veškerá tzv. úsporná opatření (tak velkohubě proklamovaná našimi médii) totiž zatím své dluhy neustále zvyšujeme a vůbec se zatím ani náznakem neschyluje k tomu, že bychom je umořovali rychleji, než vyrábíme nové (dluhy).

0 0
možnosti
AH

alex hart

7. 1. 2011 14:46
Rozdíl mezi Řeckem a ČR -2-

Za této situace mi připadá přinejmenším trapné, aby se "jednooký" Klaus, cítil Králem nad "slepým" Řeckem.

 

Stejně tak ale nechápu autora tohoto blogu, že má takovou chuť jakkoliv obhajovat Řecko, odkud on nebo jeho předkové emigrovali a kde se situace z velmi špatné postupně mění v naprosto katastrofální. A samozřejmě se dá čekat, že bude hůř než teď.

0 0
možnosti
AH

alex hart

6. 1. 2011 10:22
Smíšené pocity

Václav Klaus, prezident ČR, která se posledních 20 let dramaticky zadlužuje, si dovolil prohlásit na adresu Řecka, které se zadlužilo ještě více, "nějaké" Řecko. Nazval bych ten výrok politicky necitlivým a svědčícím o českém světopupkismu u řady našich lidí. Pan Klaus je ostatně svoji nabubřelostí poměrně dobře znám. Ne žeby neměl pravdu, ale proč má co zrovna on vykřikovat o "nějakém" Řecku, když on sám je už od samého začátku hned po sametové revoluci jako vrcholný politik účasten drancování a zadlužování naší země.

.

Na druhou stranu, pan Georgis Fasilius, Řek žijící v Česku, co se nepovažuje za Řeka (protože tvrdí, že čeština je jeho mateřštinou), má nutkavé puzení obhajovat Řecko proti urážkám ze strany Klause. Proč? O co mu jde? Jestli si tímto způsobem chce získat přízeň českých čtenářů (z nichž mnozí jsou postiženi právě tím výše uvedeným českým světopupkismem), tak si troufám tvrdit, že krutě pochybil a že si to u nich dost  p o s r a l.  Chtělo by to trochu nadhledu!!!

0 0
možnosti
AH

alex hart

6. 1. 2011 10:25
Re: Smíšené pocity

Ono by to ostatně ten nadhled chtělo u mnoha diskutujících.  Ale to bychom od nich chtěli opravdu mnoho, že?

0 0
možnosti
PP

fidel

8. 11. 2010 10:07
II

Mimochodem i s tou historií se dá sakra manipulovat, že :-) ...oni věrozvěstové nebyli až  tak Řekové, ale ani "slovanští" zvěrozvětové, přišli z Makedonie, ze Soluně, no národy jako takové známe později, ale co naděláme vid, když i Slováci mají svého nějakého slovenského  krále Sáma , že :-/[>-]

0 0
možnosti
GF

Georgis Fasulis

8. 11. 2010 10:29
Re: II

Cyril a Metoděj pocházeli z řecké Soluně - z řecké Makedonie a jejich mateřská řeč byla řečtina.

0 0
možnosti
PP

fidel

8. 11. 2010 10:07
tentokrát bez karmy ...

slovo "nějakému"  mě v této souvislosti nepřipadá vůbec dehonestující, jak z něj děláš.  A že bylo použito takříkajíc záměrně, cíleně, to je asi určitě pravda. VK má v tomto cit, možná i preciznost. Není to urážlivé, ale je to na místě. A použítí ale hlavně vůbec nesouvisí s historií, naopak já jeho použití cítím ve spojení s tím, jak se řecká politická reprezentace zachovala vůči EU.  Škoda, že jsi "nevydržel", slušelo to Tvému blogu  poslední skoro rok daleko více bez stigmatu VK, škoda toho  velmi, ale opravdu velmi ;-), vztahovačného  článku.  [>-]

0 0
možnosti
GF

Georgis Fasulis

8. 11. 2010 17:39
Re: tentokrát bez karmy ...

Ahoj Fidele. Bylo mi jadsné, že s článkem nebudeš souhlasit. Ano, vydržel jsem skoro rok o něm nepsat, ale na to hulvátství jsem už reagovat musel! Podle mne to bylo hulvátské a povýšené. On už je holt takový, nad některé národy se rád povyšuje, jiným (rusům např.) leze někam. Vzpomeň jeho ruštiny při návštěvě Putina, málem se rozplynul samou uctivostí.

Nějáké USA, nějáké Irsko, nějáké Španělsko, nějáké Japonsko to by v životě

neřekl - zadlužení jsou přitom stejně jako Greece.

Navíc už pan prezident neříká, že tu ostudu s lhaním o rozpočtu má na svědomí jemu blízká pravicová strana a jemu neblízká socialistická strana PASOK v čele s výborným Jorgosem Papandreem to už rok dává dohromady a snaží se seč ji síly stačí. Kdyby Klaus byl spravedlivý a citlivý, pak by Papandrea pochválil v jeho sisyfovském snažení podobně jako to udělal nedávno Jeffrey Sachs. Nemluví o kolosální lži ODS letos před volbami, že řečtí socialisti jsou stejní jako čeští. Ale lži jsou jeho prostředkem -viz r.2002.

0 0
možnosti
F

FiS95

5. 11. 2010 22:01
Slovíčkaření OMG.

A má prvdu. O zemi která lže ostatním o svém stvu, zadluží se na 125% HDP a pak si ještě nechá cpát peníze opravdu nelze mít valné mínění.

0 0
možnosti
C

cojanato

5. 11. 2010 21:26
Co máte....

z nějakého Klause, Georgisi ?:-)......

Jen vzpomínku na Tunelstorry, dluhy, dluhy a zase jen dluhy.

0 0
možnosti
GF

Georgis Fasulis

8. 11. 2010 17:49
Re: Co máte....

Nic, ale mlčet taky pořád nechci. :-)

0 0
možnosti
W

wrangler

5. 11. 2010 20:17
Přečtěte si

Jak jsem vyhrál válku (Patrick Ryan), kde jsou Řekové velmi dobře popsáni.;-D;-D;-D

0 0
možnosti
E

echo.3

5. 11. 2010 21:36
Re: Přečtěte si

Klaun v tom filmu nehraje?

      :-))

0 0
možnosti
W

wrangler

5. 11. 2010 20:10
To se má kdo urážet!

Potomek jakýchsi řeckých komoušů bude číst levity našemu prezidentovi? Drzost!RvRvRv

0 0
možnosti
JG

Jiittkkaa

5. 11. 2010 13:31
Není on ten náš pan prezident

NĚJAKEJ divnej, když si klidně používá taková slova? ;-D;-D díky za veselý článek - pobavil, takže karma.R^JG

0 0
možnosti
GF

Georgis Fasulis

5. 11. 2010 17:57
Re: Není on ten náš pan prezident

To je úhel pohledu. Co mě pohorší, Vás může pobavit a naopak. Tak to už prostě chodí. Každý jsme jiní.

0 0
možnosti
M

marty.rock

5. 11. 2010 13:19
...

 Mimo jiné, pane Fasulisi, čeština je můj mateřský jazyk a ve slově NĚJAKÝ necítím nic urážlivého......

0 0
možnosti
  • Počet článků 134
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6224x
Kdo jsem? Jsem jedna desetimilióntina této země - nic více, ale ani nic méně.