Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JB

Jan Borovička

8. 12. 2009 21:12
Jakožto velký kritik

Václava Klause bych mohl nesouhlasit, nicméně de facto není s čím :-)

0 0
možnosti
GF

Georgis Fasulis

8. 12. 2009 23:49
Re: Jakožto velký kritik

dík :-)

0 0
možnosti
JM

jirka3m

27. 11. 2009 8:45
pane Fasulisi

s Vámi bych šel na pivo, pokud je pijete

kromě extrémistů tady máte taky spoustu Homolků (posluchačů Evy a Vaška, Čecháčků, prostě maloměšťáků), někdy mi připadá, že VK se záměrně snaží vlichotit do jejich přízně.

Osobně si myslím, že vybírat prezidenta bychom měli z řad (skutečných) vysokoškolských profesorů, akademiků, možná i umělců (ostatně už jsem slyšel o Svěrákovi nebo Ebenovi - to jsem zvědavý, co by na ně byli Homolkové schopni naplivat) ne z řad politiků, mezi kterými mi chybí osoba se skutečně silným morálním kreditem (až na pár výjimek, které tu raději nebudu z výše uvedeného důvodu jmenovat). A já už bych docela rád na Hradě někoho, kdo má pro mne (a asi i pro Vás) silný morální kredit, viděl. Snad se za tři roky dočkáme.

0 0
možnosti
GF

Georgis Fasulis

27. 11. 2009 10:11
Re: pane Fasulisi

Dík za Váš příspěvek.  VK má jednu "úžasnou" schopnost:

Přesto (nebo právě proto), že je sám velice inteligentní, dokáže svým image a rétorikou, aby mu velká část veřej. uvěřila i tu nejv. pitomost pod sluncem

(např. jeho poslední podmínka s výj. z Listiny práv EU). 

To jen díky němu je značná část lidí přesvědčena, že EU je příčinou všech jejich problémů. Nikoliv naši politici, naše zpolitizovaná justice, naše zkorumpované radnice, za všechny naše bolístky může Brusel. Je to klasický mečiarismus, jež je ale povýšený z buranství na noblesní úroveň, ale populismus je stejný. A na téma morál. kreditu VK a o jeho příznivcích jsem psal už dříve v článcích: "Má Klaus morální krčedit? Odpověď zní ne"  a "Klause a Švejnara známe, ale jací jsou jeho příznivci?" 

Také se těším, až budeme mít na Hradě někoho méně pokryteckého, mstivého,  mocichtivého atd. Až na Hradě bude člověk, jež bude ctít ústavu a své povinnosti - hlavně reprezentovat. Na pivo není problém. Nejraději mám Plzeň. :-)

0 0
možnosti
PB

kybernetik

25. 11. 2009 16:55
Jsme v rezonanci

Máte u mne karmu, protože jste na kladných příkladech postavil do kontrastu absurdnost tohoto prezidenta. Já se bojím jeho silné vazby směrem na východ. Najdete to na mém blogu - jméno pavelbenes V

0 0
možnosti
GF

Georgis Fasulis

25. 11. 2009 23:49
Re: Jsme v rezonanci

Díky! Mrknu :-)

0 0
možnosti
H

hnupobijce

25. 11. 2009 13:58
Vtipne ...

toz jsem vam dal karmu . R^

0 0
možnosti
E

experience

24. 11. 2009 15:10
1.1.2010

vtrhávají inspektoři inspektoři evropské komise do bytu G. Fasulise a obuti uléhají na jeho čisté povlečení. GF jim za stálého volání "S Lisabonskou smluvou na věčné časy a nikdy jinak!"  vděčně natřásá polštáře.

0 0
možnosti
GF

Georgis Fasulis

24. 11. 2009 16:57
Re: 1.1.2010

Musím uznat, že na silvestra děláme (s přátely) různé blbosti, ale že bychom to letos s alkoholem přehnali až tak moc? Leda by nám někdo tajně nasypal do koláčků nějaké zelené svinstvo.

V každém případě vám dám vědět, zda budu muset 1.1. prát povlečení.

Čest! ;-D

0 0
možnosti
VB

velky bratr

23. 11. 2009 23:50
Kasparky s Lisabonem

Problem je predevsim v postupu, kdy se tvaril tak, ze bojuje za to, aby nam lisabon neublizil a nakonec mame jen drobnou vyjimku z celkem marginalni casti a pan profesor se tvari jako vitez. Porad bude mozne jedinym skrtem pera v bruselu udelat z CR jednu velkou plochu osetou repkou a dalsi ulety centralniho planovani, korenene fasistickymi monopoly a vyjimkami mocnym korporacim.

0 0
možnosti
MK

Martin Kostera

23. 11. 2009 15:19
Tak pravil

ostudný extrémista...

0 0
možnosti
JV

Vosta Jindra

23. 11. 2009 9:55
S chválou tímto směrem bych šetřil

Lisabon podepsal, prostě proto, že musel. Kdyby to neudělal, tak by si s ním parlament nějak stejně poradil a on neměl co získat. Nicméně tu ostudu, kterou to provázelo, mu nikdo neodpáře.

S milostí souhlasím. Je to potřebný institut, který napravuje vhodně slepotu justice. je hlavně vinou Novy za Železného, že na Havla tak tupě útočila za každou milost a ten institut dehonestovala. Lidi jsou zpravidla hloupí a krvelační a nepředstaví si, že v takové situaci mohou snadno skončit sami.

A k Havlovi ztratil dobré slovo, ale obratem varoval před "havlismem". Slyšel ho někdy varovat někoho před komunismem? Nikoli, Havel je mu pořád nepřítelem, akorát Klaus už ví, že prezidentu Havlovi se nikdy nevyrovná a ví, že Havel je už zase i mezi Čechy populární. Proto ta otočka.

Shrnuto a podtrženo, je to pořád ten starý, poněkud bláznivý a pesticidní Klaus, u něhož by bylo lépe, kdyby nebyl.

0 0
možnosti
DA

don Alojz

23. 11. 2009 15:21
Re: S chválou tímto směrem bych šetřil

Jak říkám...zaklekni a můžeš se buď k Havlovi modlit a nebo jej v kleče....no to už je jedno. Jen už s ním proboha neotravuj. Permanentní exhumace toho nemocného člověka je obtížně pochopitelná....

0 0
možnosti
PP

fidel

23. 11. 2009 9:48
hmmm

VK ty věci, které tě potěšily, neudělal zčista jasna. Je to jak by on řekl, konzistentní ;-) v čase..  Ani jedna mě nepřekvapila. 

ad) 21 podepsal ne proto, že musel / to se mýlíš/  ad) 2 jeho milosti jsou  více  ad hoc než "já na bráchu" jako u VH ad) 3 nepochváil VH za 20 let, ale za roli, kteoru měl v Listopadu ´89. nic víc a nic míň.

Jediné pozitivum na tech třech věcech, jak jsi je pojal,  vidím, že je tu záblesk změny černobílého vidění ... / a u VK to není ... ::-/ /

0 0
možnosti
KR

Maveric

23. 11. 2009 9:13
spravedlivě hezký...

...článek, politika v Řecku má silně osobně angažovaný rozměr, taky jít k volbám se tam považuje za očanskou povinnost a povinné to taky je - bravo!

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS