Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

vlasec

21. 4. 2010 16:12
Jiný dojem ...

A co když Evropa není elegantní stará dáma, ale obézní obluda a navíc panovačná mrcha? A co když Lisabonská smlouva není novorozenec, ale velká a pevná klec, ve které těch 26 státníků stojí (přičemž některým z nich se tam chtělo zhruba stejně málo jako Václavovi?)

Netvrdím, že Klaus nehraje falešně, ale Evropu bych si také raději neidealizoval.

0 0
možnosti

Georgis Fasulis

21. 4. 2010 18:54
Re: Jiný dojem ...

Dobrý den. Nikdo si EU přece neidalizuje. Jen jspou v ní všichni naprosto dobrovolně. Pokud se tam komukoliv a z jakýchkoliv důvodů přestane líbit, může z této společnosti vystoupit - opět dobrovolně.

Je to stejné jako v manželství. Na začátku má mnoho novomanželů(-lek) idealizované představy, z kterých brzy vystřízliví a když mu (ji) začne lézt manžel(ka) na nervy, většinou to z jiných důvodů ustojí a kousne. Začne -li být nesnesitelná (ý), podá si žádost o rozvod.

0 0
možnosti

wiki5.5

22. 10. 2009 3:22
no to je

dojemne ;-(

0 0
možnosti

wrangler

20. 10. 2009 23:24
Jak se zdá,

je autor potomkem řeckých komunistů. Měl by by rád, že zde vůbec může žít a neplivat na našeho prezidenta nebo se odstěhovat zpět do Řecka.[>-][>-][>-]

0 0
možnosti

jirka3m

4. 12. 2009 13:32
Re: Jak se zdá,

Ó, jak demokratické a tolerantní... přesně ve stylu příznivců VK

0 0
možnosti

5alfa

20. 10. 2009 20:49
Zamysleme se nad tímto "strašením, místo řešením"...

Je tedy listina lidských práv v LS v rozporu s mezinárodním právem včetně charty lidských práv OSN? Je a nebo není? A je v ní něco navíc? A které konkrétní body, co nejsou v mezinárodním právu, by to "prolomení BD" mohly způsobit? (Což jasně neřekl ani V. Klaus, ale ví to alespoň hradní vykladač jeho byť nevyslovených myšlenek, pan Jakl?)

České soudy tvrdí, že vyvlasnění a vyhnání Němců bylo a je v souladu s mezinárodním právem. Obavy VK ukazují, že možná přece jen nejsou? Ale v tom případě by Sudetští Němci mohli vyhrát arbitráž proti ČR už nyní, bez ohedu na LS. A pokud by výsledek české soudy neuznaly, tak by mohly být po právu na ČR uvalené mezinárodní sankce! A opět bez ohledu na to, jestli je a nebo není členem EU.

V opačném případě by se přece ČR mohla obrátit na mezinárodní soudy, pokud by soud EU porušil mezinárodní právo (a nebo z EU jednoduše vystoupit).

Takže kde je ten přelomový "prolamovací dekretový zlom"? Je poválečný odsun v souladu a nebo v rozporu s mezinár. právem?

0 0
možnosti

MBblogger

20. 10. 2009 2:52
takový blábol...

... jsem dlouho nečetl... ta trapnost z toho přímo kape a ještě možná něco víc... mluvit o LS jako o dítěti, co je potřeba hýčkat, opečovávat a já nevím co je stejně tak nebezpečné jako jakékoliv další a jiné "nekritizovatelné" pravdy... a mám dojem, že dnešní EU a všechny její aktivity spadají do této kategorie, kdy se to prostě musí respektovat, protože to prostě JE správné... je to přece evropské, ne? nesnáším, když někdo znevažuje názor jenom proto, že je to názor odlišný... a tady kolega autor to přesně dělá... vysmívá se Klausovi, vysmívá se těm "se špatným názorem"... a Evropan by to dělat neměl. a ještě jdna poznámka na závěr: zajímalo by mě kdo je 26 džentlemanů...?? kde je kancléřka Merkelová? kde je finská prezidentka?? co? pane kolego!? to by se takovému Evropanovi, jistě se vším všudy stávat nemělo!

0 0
možnosti

wrangler

20. 10. 2009 23:19
Re: takový blábol...

Naprostý souhlas!R^R^R^[>-][>-][>-]

0 0
možnosti

parat

19. 10. 2009 23:35
To jsou kecy

místo, aby se přemýšlelo, proč se zvyšuje deficit demokracie, proč se opět lidem strkají rypáky do podnikání, proč příkazy, žebrání a prosebníčkování, které jsme vyhnali dveřmi, nám zpět leze oknem, personalizujeme a kádrujeme jako správní komunisté každého, kdo si dovolí nesouhlasit. Relevance nerelevance, ten s odlišným názorem je lump. Punktum... Autore, mozek je k přemýšlení a tleskači vždy nejsou ti, co nejlépe hodnotí. Občas totiž vrazí kudlu do zad. Jenomže to ti, co nosí rypáky nahoře zjistí, až když mají kudlu v zádech. Proč se namáhat přemýšlením, zda menšina nemá pravdu, že? :-/

0 0
možnosti

5alfa

17. 10. 2009 19:07
Aha...

Já si myslím, že po tom žehlícím vystoupení Wiegela nás hrad připravuje na stav, kdy prezident ratifikuje a neztratil tvář. Zdá se, že VK pomalu, ale jistě chystá ratifikaci. viz: http://aktualne.centrum.cz/domaci/politika/clanek.phtml?id=650427 

Takže pokud ÚS neshledá námitky jako oprávněné, VK asi nehodlá být překážkou LS. Pokud to dobře chápu, tak buď ratifikuje a nebo odejde. Nebo to bude jinak?

0 0
možnosti

Georgis Fasulis

17. 10. 2009 19:34
Re: Aha...

Těžko říci, co VK chystá. Vypadá to, že pochopil (nebo mu byly vysvětleny) jeho ústavní povinnosti. Možná si spočítal, co by to znamenalo, kdyby se příčil nadále Ústavě. Znamenalo by to kompetenční spor, který by prohrál. Pak by podepsal v pozici poraženého - takovou hanbu by nikdy nedopustil. 

Ale bacha, možná má něco za lubem. nebude to poprvé, co otočí svůj názor o 180°.

Pamatuji, jak před rokem říkal: že si nedovede představit, že by v situaci, kdy LS projde ÚS i oběma kaomorami Parlamentu, že by nepodepsal. 

A není tomu ani týden, kdy Jaklovými ústay v TV vykřikoval, že ho k podpisu nikdo nedonutí a že splění jeho podmínek ještě neznamená jeho podpis. To jsou naprosto rozporné výroky a postoje (přitom se  jeho příznivci velmi rádi chlubí jeho konstantními - neměnnými - postoji).

0 0
možnosti

PAVEL5

17. 10. 2009 11:01
a můžu se zeptat,

na co se léčíte?

0 0
možnosti

Jiittkkaa

17. 10. 2009 9:05
Demokracie?

Podle mého názoru nelze panu prezidentovi vyčítat, že přemýšlí i o tom, jaký případný dopad by mohlo podepsání LS mít na suverenitu našeho státu a nenechá se přimět k podepsání smlouvy o níž má DŮVODNÉ pochyby. Naopak měli bychom si ho vážit, že se nenechá DONUTIT k bezmyšlenkovitému podpisu přesto, že si je vědom, jaké reakce to vůči jeho osobě vyvolá. Také jsem si jednou podepsala něco, co podepsali všichni(tak proč ne já,že?) a dodnes tohoto svého nerozvážného činu lituji. Jsem ráda, že právě náš prezident je ten jediný, který nejprve přemýšlí a cítí odpovědnost vůči nám občanům. Nesouhlasit s naším prezidentem můžete, avšak trochu úcty ve Vašem projevu by jistě neškodilo. Přeji hezký den Jitka Gotterová

0 0
možnosti

Georgis Fasulis

17. 10. 2009 17:48
Re: Demokracie?

Paní Jitko,

1) Nikdo prezidentovi nevyčítá, že o něčem přemýšlí a už vůbec ne, když mu dělá starost ohrožení suverenity země. Nic takového v článku není.

Článek je pouhou alegorií, satirou, politickou karikaturou. Myslím, že je korektní a jako karikatura odpovídá současnému dění okolo LS.

2) Děkuji, že mi povolujete s někým nesouhlasit. :-)  Ale o jaké neúctě prosím mluvíte. Víte, co je karikatura, četla jste někdy Zeleného raula od Mareše? Viděla jste někdy kreslené politické vtipy? Já chápu, že se vám nemusí líbit, když si někdo dělá legraci z politiků, na které nenecháte dopustit. Jestli jste ale demokratka, pak nemůžete někomu zakazovat dělat si legraci, střílet si z politiků vč. VK (ne urážet - nikoho ve svých čl. nikdy neurážím).

Co se týká skutečného názoru na současné dění okolo VK a LS, pak si přečtěte můj čl předchozí: Klaus má pravdu, tím spíše by měl abdikovat. Je to seriózní pol. úvaha, podobných jsou v médiích stovky. To je demokracie paní Gotterová. Přeji hezký den.GF

0 0
možnosti

5alfa

15. 10. 2009 22:03
OK

Hraje a hraje možná i hodně falešně. A stále hraje v našem kasínu a pokud taky máme tenhle pocit, jistě je mu třeba vysvětlit, jak se hraje podle pravidel.

Takže počkáme na ÚS a senátorský spor a pak opět vyjasnit u ÚS, zda musí a nebo nemusí ratifikovat a zda po sjednání a podpisu smlouvy může chtít další dodatky, co nevyjednal, ač podle ústavy klidně mohl...

0 0
možnosti

Georgis Fasulis

16. 10. 2009 0:07
Re: OK

Souhlasím. Potíž je v tom, že to všechno VK ví! Ví o tom, že karty má falešné, ví o tom, že sudeťáci nehrozí, ví o tom všem. Dělá to jen a jen pro své ego, protože se  mu EU nelíbí od prvopočátku, ale přihlášku podepsat musel, protože by jinak politicky skončil. Ale hned po vstupu začal proti všemu v EU brojit a bojovat. A hlavně na domácí scéně a LS je symbol jeho boje a taky je to jediná záležitost, ve které se cítí silný v kramflekách - je si vědom toho vydíracího potenciálu toho svého podpisu.

Samozřejmě, že když nemá na své straně právo, snaží se mít na své straně veřejnost, proto demagogie, strašení sudetskou kartou atd....

Velmi pěkně o tom píše dnes v HN Lehstina - možná najdete na iHned.

Taky tam píše, že by vláda neměla ustupovat Klausovi a žádnou jeho podmínku nepříjimat! Nikoliv opačně! Píše, že naopak hned po ÚS by měla vláda i Parlament na něj tlačit, aby konal svou pracovní povinnost!

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS