Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
J

JiriVysocina

12. 10. 2009 20:55
Právní záruky pro ČR

Zkušenosti z ESD i z ÚS ČR jasně dokazují, že právo není exaktní věda. Nelze předem odhadnout výsledek sporů a podání. Nerespektovat tuto skutečnost může jen nezodpovědný člověk, který si pouze myslí, že ví co obhajuje.

0 0
možnosti
J

JiriVysocina

12. 10. 2009 20:48
Pokud Klaus LS nepodepíše.....

Ústava ČR hovoří -Prezident republiky dále dle § 63 a) zastupuje stát navenek,

b) sjednává a

ratifikuje mezinárodní smlouvy; sjednávání mezinárodních smluv může

přenést na vládu nebo s jejím souhlasem na její jednotlivé členy,

Úvahy, že prezident je pouhá figurka, která musí dělat jen to co vláda a parlament odsouhlasí, jsou zavádějící.Právě nyní se ukázalo, že v naší slabé demokracii, je nutné z jeho strany zvolat "císař je nahý".

0 0
možnosti
J

JiriVysocina

12. 10. 2009 20:35
Pokud Klaus LS nepodepíše, měl by abdikovat?

Bez záruk ze strany signatářů LS nemůže Česko akceptovat LS. Úvahy o nepřiměřeném jednání prezidenta ČR nesvědčí o informovanosti kritiků. Když budou záruky , tak bude možné s čistým svědomím provést ratifikaci za ČR.

0 0
možnosti
JD

Hanes007

12. 10. 2009 18:39
Taktika

Myslím, že pravým důvodem může být opravdu ten dodatek. Když podle autora LS nemá zpětnou účinnost, proč tyto vyjímky mají VB a Polsko. V průběhu vyjednávání by se s nějakým Českem o takovýchto vyjímkách nikdo nebavil, kdežto nyní, kdy na nás záleží úspěch celé LS je ten správný čas na kladení podmínek. Když to podle zbytku EU stejně už v původním textu smlouvy nešlo zpětně aplikovat, tak s nějakým dodatkem, který to ještě potvrdí přece nebude mít žádný stát problém, jedině že by věděl něco víc a tímto by jsme mu skřížili jeho zájmy. Uvidíme, kdo bude nejvíce vykřikovat. A vypadá to, že se tak už stalo. [>-]

http://zpravy.idnes.cz/the-sunday-times-nemci-a-francouzi-chteji-kvuli-lisabonu-odstranit-klause-15u-/zahranicni.asp?c=A091011_090216_domaci_jw

0 0
možnosti
JN

5alfa

12. 10. 2009 18:52
Re: Taktika

Britové a Poláci si dodatek vyjednali před tím, než náš stát společně s ostatními prosadili nemožnost retroaktivity na poválečné majetkové spory. A protože se v dohodách neškrká, tak platí obojí...

No a usuzovat z toho, co britský bulvár píše o "Žabožroutech a Skopčácích" je jako dělat si obrázek ze slovenského Blesku, když začne psát o Maďarech... :-)

0 0
možnosti
DK

Sunny29

3. 7. 2009 6:27
Nemáte pravdu

Přečtě te si článek 63 Ústavy ČR.

0 0
možnosti
JN

madqwert

3. 7. 2009 8:26
Re: Nemáte pravdu

ma pravdu ;-D

0 0
možnosti
PP

ippokorny

12. 5. 2009 22:55
Demokracie znamená, že je možnost volby

Píšete tam větu, že "Nikdo na světě přece nikoho, tedy ani prezidenta,  nemůže donutit podepsat se pod papír, s nímž nejen bytostně nesouhlasí".

Pokud přirovnáváte v této souvislosti prezidenta notáři, tak notář, advokát může nesouhlasit s nějakou smlouvou a přesto jí musí ověřit, je to jeho povolání. Soudce také musí propustit někoho, kde je podle zákona nevinný, obdobně učitel musí napsat správnou známku, i když s tím "bytostně nesouhlasí". Ano, mohou se tomu vyhnout tak, že podají demisi na svou funkci či povolání. Takže nelze donekonečna přezkoumávat něco, s čím nesouhlasím či ignorovat třeba to soudní rozhodnutí ohledně jmenování toho soudního čekatele. Ano, pan prezident má vždy volbu, podepsat či odejít. Bohužel pan prezident si myslí, že je nad zákony, ale nebyl by první prezident, který byl u nás odvolán. Víte, kdo byl ten první?

0 0
možnosti
GF

Georgis Fasulis

13. 5. 2009 0:07
Re: Demokracie znamená, že je možnost volby

Ano pane Pokorný, abdikovat - to byla myšlenka článku. Hezky jste to přirovnal s těmi soudci - soudce je převědčen o vině obžalovaného, přesto ho pro nedostatek důkazů musí propustit.

S tím prezidentem jste mě dostal. Pojďme si to vzít pořadě: Masaryk - pro stáří odstoupil sám. Beneš v 38 abdikoval a nechal se po domluvě nahradit Háchou (od Háchy to byla národní oběť - nebyl zločinec! to jen mimochodem),  Hácha po válce umřel ve vězení v létě 45, ale netuším, jestli byl odvolán nebo abdikoval sám. Gottwald umřel, Zápotocký umřel, Novotný v 68. abdikoval, Svoboda! ten byl možná odvolán, neboť byl nemocen! No a Husák, to ještě máme v paměti všichni - abdikoval sám v prosinci 89. 

Takže mi vychází ten Svoboda. Hácha odvolán být nemohl, protože ho neměl kdo odvolat - v té době tu právní stát fakticky vůbec nebyl, když nepočítám samozvané národní výbory, rudé gardy a národní lidové soudy či jak se to na konci války jmenovalo a kdy si kolaboranti vyřizovali účty s druhými kolaboranty. :-)

0 0
možnosti
PP

fidel

11. 5. 2009 15:53
:-)

¨tak jsme si udelali mejlovou anketu v robote  ( Otázka : Souhlasíš s postjem prezidenta v otázce LS - t.j., že nepodepsal LS a tím zatím není ratifikovaná ? 54 lidí se účastnilo  ankety 39 lidí.

Výsledek :

29 lidí je proti LS a "fandí" prezidentovi a verí, že LS nepodepíše, aspon nyní .

10 lidí je pro podpis a ratifikaci. 

Nekdy bylo vyjádření obšírnější jadrné -- v obou táborech ;-)

0 0
možnosti
JN

5alfa

11. 5. 2009 16:08
Re: :-)

Pokud stejného názoru nebude ÚS, tak je teď hra na to "jak by dopadlo referendum" zbytečná.

Parlament přece už rozhodl.

0 0
možnosti
ACT

a co třeba

11. 5. 2009 13:22
Zpět do své domoviny,autore.

TAM si mektejte do čeho chcete. TADY je demokracie, ne řecký bordel....

0 0
možnosti
PP

fidel

11. 5. 2009 13:32
Re: Tož prrrrr!

hmmmm .....  připustím-li tvůj xenofóbní návrh, mám potom dotaz .... kam mají jít poslanci, senátoři, kteří zvedli ruku pro LS a kam mí spoluobčané, kteří s tím souhlasí  /  a je jich možná 1/2 / ?   Takže vážený, o tom to není ...... to se spíše ty vrat´ do hrobu !:-© ....  hádej se, přesvědčuj, argumentuj, bojuj za svůj názor ..... není kumšt nemít oponenty, když je někam odešlu / a doby nedávno uplynulé měly i různé způsoby "odesílání" / , ale kumšt je bud je přesvědčit o své pravdě nebo s nimi žít, tak, aby jeden druhého neomezoval a respektoval.. [>-]

0 0
možnosti
PP

fidel

11. 5. 2009 7:31
nechtelo se mi dávat komentář ...ani slovíčko

Rv ale  musím ...je mi autora líto ...... nemohu napsat,, co si skutečně myslím, asi by to "nesnesl papír" ( prezident je v právu,ale jsou jiní, kteří, když takto uráží, by měli vrátit cosi, nebot konají v rozporu se zájmy státu, který je jim domovem).......   a tak jen a především ..drž se svého kopyta .......  To, co predvádějí někteří politici i zahraniční ve vztahu k prezidentovi ČR / bez ohledu an to, kdo to je / je sprosté a opravdu to připomíná mnichovské  politiské klima r.38 .  Bohužel nejspíše bude LS ratifikována, protože i Irové nakonec skloní hlavu / i když získají více než před prvním referendem /  Ve skrytu duše si přeji, aby právo - a to je na straně prezidenta - ústava to říká jasně - zvítězilo.[>-] .  LS je opravdu cesta do pekel...čas dá za pravdu a bude težké to změnit.

0 0
možnosti
GF

Georgis Fasulis

11. 5. 2009 8:49
Re: nechtelo se mi dávat komentář ...ani slovíčko

Tohle jsem od tebe fidele nečekal, v článku nikoho neurážím!!!

Pouze jsem si dovolil kritizovat prezidenta, který se staví nad vrcholné ústavní orgány. Dokonce se chová tak sprostě, že ani nepoděkuje vládě, která odchází a která byla nejúspěšnější ze všech posledních Klausovou počínaje (viz MF Dnes). To je stokrát horší a neslušnější než 1000 prostředníčků a 1000 sprostých slov. Tvé srovnání dnešní situace s Mnichovem, je rovněž nestydatou urážkou, urážkou naší republiky, naší demokracie - pokud srovnáváš náš Parlament, Senát, Ústavní soud a přání minimálně poloviny veřejnosti s Mnichovskou zradou. Měl by ses už konečně probudit ze své slepé vášně pro jednoho člověka.

Prezident se degraduje sám svým hulvátským chováním, které už přesahuje meze snesitelnosti. Začíná se izolovat, přestává mít stejně jako např. Kacyinski už jakoukoliv podporu.

Raději si Fidele neměl fakt nic říkat, protože to....  nemám slov.. raději nic.

0 0
možnosti
JK

Terrurek

10. 5. 2009 19:00
:))

komedie, ta LS musí bejt terno když by stoupenci kuli ní sesazovali presidenta nebo ho soudili za velezradu. A jak znám lidský motivy tak to není kvuli nějakejm vyšším principům ale aby si nacpali břich (prkenici) Hezký jak ale ty mrský motivy světíte :)

0 0
možnosti
  • Počet článků 134
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6224x
Kdo jsem? Jsem jedna desetimilióntina této země - nic více, ale ani nic méně.