Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

bumbrlicek

24. 9. 2008 14:56
Záhada

Nevím, kde přišli všichni ekologisté k závěru, že člověk není součástí přírody a nesmí tedy do ní zasahovat. Bohužel, člověk je součástí přírody, potřebuje ji a z toho logicky vyplývá, že příroda potřebuje člověka. Takže zásah proti kůrovci je nezbytný, ale musí být citlivě udělaný. Dneska všichni ekologové obdivují třeboňské rybníky a přitom je to umělé dílo. Původní biotop byly pouze bažiny s mračny komárů. Zde se ukazuje, že zásahy člověka jsou užitečné a pro přírodu prospěšné. Na závěr vtip: Když se ekologové perou, kůrovec má z toho užitek!;-D

0 0
možnosti

HarryIKeogh

25. 9. 2008 12:12
Re: Záhada

...jenže je źasahovat a zasahovat!...faktem zůstává, že se v lese těží zdravé dřevo na prodej a ne proti tomu aby se bránilo kůrovci...typickým příkladem je ten samý les na německé straně, kde se dřevo prostě netěží!...je zdravější...a kupodivu kůrovci tam jsou také...příroda si umí poradit i s přemnoženým kůrovcem a jen lidi jako vy mají představy že máme právo to nějak (uměle) měnit...

0 0
možnosti

Helena1

24. 9. 2008 12:34
Re: Asi se opakuji,ale

Pane Georgis Fasulis. Přečtete si místo urážek text na této adrese.

0 0
možnosti

Georgis Fasulis

22. 9. 2008 21:57
A co tito? Taky hlupáci?

Prof. em. Josef Fanta, Univerzita ve Wageningen a Univerzita v Amsterdamu, Nizozemí

Doc. Dr. Jan Farkač, CSc., Fakulta lesnická a environmentální České zemědělské univerzity

Dr. Jakub Hruška, Ph.D., Česká geologická služba

Prof. Dr. Karel Prach CSc., Biologická fakulta Jihočeské univerzity

...atd... to jsou taky všechno hlupáci, co nebyli na Šumavě?!?! Taky neví, co mluví? Co mudrlanti? Jasně, všichni mají jednu chybu, nejsou prezidentem České republiky.

0 0
možnosti

Georgis Fasulis

22. 9. 2008 21:53
Všem co mi nadávají, přečtěte si: http://lesy.drosera.cz/

Jan Borovička: Díky za ten odkaz. To jsem nečetl - naprosto logicky to potvrzuje to, co jsem psal v článku. Ale podle některých rozumím jen olivovým hájům - to je pak těžká diskuse. 

Tato věta je přesná: "Například kůrovec napadá většinou jen starší smrky, takže pokud se

přemnoží v různověkém smíšeném lese, uschnou pouze některé stromy. V

porostu stejnověkém uhynou všechny."

Sakra všichni, co mě napadáte, přečtěte si aspoň tyto stránky, ať můžete nadávat i jim do hlupáků: http://lesy.drosera.cz/

0 0
možnosti

Jan Borovička

22. 9. 2008 20:47
Lesníci dělají chyby

Vážení, můžete mi vysvětlit, když ti vaši lesníci tak excelentně hospodaří, proč ten kůrovcová kalamita je? Přemnožení kůrovce je důsledkem nezodpovědné lesnické politiky, v přirozeně fungujícím lese by se to nestalo nebo by se to nedělo opakovaně. !!!

0 0
možnosti

Georgis Fasulis

22. 9. 2008 21:42
Re: Lesníci dělají chyby

Díky za pomoc, já neměl na to sílu to vysvětlovat, zvláště pak těm, kteří si to stejně vysvětlit nenechají a nechat nechtějí. Pro tyhle lidi jsou všichni, na koho Klaus ukáže, buď  (jako Nero v aréně) mrtvi - jsou to pak zelení ekoteroristi, nebo když je v klidu, tak jen nátlakové skupiny (bez mandátu :-)), pro které je žába důležitější než člověk. Sakra, kdyby ta jeho rétorika tolik nepřipomínala 50. léta a soudružské plakáty o škůdcích, tak bych se jen pousmál, ale já se toho děsím.

Ještě my se ve škole učili (70. léta) ve vlastivědě, že se dělí živočichové na dvě skupiny - užiteční a škodliví. Rv

0 0
možnosti

prokyn

22. 9. 2008 16:56
???

no tak to nevim...připada mi že to zpolitizovane tak jak všechno u nas..ješte jsem nevidel nikdy v tv nebo vubec v mediich opravdoveho odbornika ktery by osvetlil situaci..proboha co o tom muže vědět klaus nebo bursík??asi ho.no ale je to vděčne téma tak to komentují...myslím že to ani nelze rozsoudit a pripada mi to tak složité že pravdu mužou mit oba tabory

0 0
možnosti

Jan Borovička

22. 9. 2008 20:44
Re: ???

Je to skutečně složité. Já se domnívám, že lesáci v současnosti často hospodaří špatně, plně podporuji aktivity dr. Hrušky a kolektivu - opravdé odborníky. Více na http://lesy.drosera.cz/

0 0
možnosti

ddo

22. 9. 2008 16:43
A co lesní požáry?

Taky je potřeba do toho nezasahovat a les nechat vyhořet? Ten dřevní popel se totiž automaticky stane zdrojem půdních

živin, přírodním mikroklimatem, na němž vyroste les nový – přirozený, se všemi

svými cykly :-)

0 0
možnosti

hellrider

22. 9. 2008 17:17
Re: A co lesní požáry?

V první zóně by se asi opravdu nemělo zasahovat ani proti požáru. Zdravému lesu skutečně požár prospět může, je to způsob omlazení a ozdravení.

0 0
možnosti

Helena1

22. 9. 2008 16:26
Hezoučká teorie...

A až se nám brouček napapá v té vaší 1.zóně, kampak asi poletí? Přece do ostatních lesů. Člověče, než napíšete takové bláboly, přemýšlejte. V celé Šumavě se nejedá o kůrovce, ale o to jak ji vydrancovat. Že na tu vaši ekologii doplácejí tisíce jiných vlastníků lesa, víte to?

Ps. Jediná pravda z vašeho článku je ta, že nám Klaus místo ekonomiky mluví  o ...

0 0
možnosti

EWCZ+

22. 9. 2008 16:33
Re: Hezoučká teorie...

Jo, je treba udrzovat kurovcovou lihen v 1. zonach, pak uz to pujde hladce.

0 0
možnosti

mysak_25

22. 9. 2008 16:23
Mily autore

Mate lesnicke,botanicke vzdelani? Co je na Sumave puvodniho krom Boubina? Vite co jste napsal za zvasty? Jak se ma lykozrout zastavit v clovekem vysazenych smrkovych monokulturach sam?8-o8-o8-oRv Druhova zmena probehla pred nekolika stoletimi a neni vubec jednoduche vse vratit zpet,takze nechat kurovce vymlatit lesy,ac nepuvodni a pak nechat zerodovat tolik cennou pudni skryvku. Mnoi nevim. Ale vubec nevite o cem mluvite.

0 0
možnosti

johnpeters

22. 9. 2008 16:53
Re: Mily autore

doporucuju vam vzit bagl udelat si asi tridenni cundr po trase bucina-prameny vltavy-cerna hora-breznik-mokruvka,a bude-li dost odvahy,risknout to prvni zonou pod roklan,pak pres slate na javori pilu.az to projdete,poznate,jak to vypada s novym lesem na holinach a nebo tam,kde se nechalo les osudu prirody.ta vyhrava na cele care.tak prosim nekecejte pitomosti!

0 0
možnosti

jacek097

22. 9. 2008 15:31
Poturcenec horsi Turka...

Od kdy nam turecky pristehovalec bude kazat o nasi prirode a hanobit naseho prezidenta??? RvRv[>-][>-]

0 0
možnosti

Eismitte

22. 9. 2008 16:35
Re: Poturcenec horsi Turka...

Do kdy budou diskutující používat formu vyjadřování plnou úražek a xenofobních poznámek? Odpovím si sám - dokud oni samotní nepochopí, jak jsou ubozí a trapní (což s jejich "rozumem" nebude nic snadného). Pane (chlapče), nemáte-li (nemáš-li) věcný a obohacující příspěvek k dané problematice, mlčte (buď zticha).

0 0
možnosti
  • Počet článků 134
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6224x
Kdo jsem? Jsem jedna desetimilióntina této země - nic více, ale ani nic méně.