Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

lachtan

22. 8. 2008 2:30
To co říkáte je odporné

A podle té samé logiky, pokud někde dojde ke kladnému výsledku, může se hlasování opakovat tak dlouho, dokud ten výsledek nebude záporný? Rozumíme si? Fujtajbl, takový eurohujera bych chtěl mít doma.... Vycpanýho na zdi.. Sorry...

0 0
možnosti
GF

Georgis Fasulis

22. 8. 2008 20:22
Re: To co říkáte je odporné

Nevymýšlejte si! Nic takového jsem nenapsal ani nenaznačoval! Jen jsem napsal, že o otázce irského referenda ani o LS jakkoliv rozhodovat nemá Klaus právo, a to absolutně žádné! Už proto, že k to mu má naprosto nulový mandát. Naučte se číst. Co se týká té vycpaniny, já na rozdíl od vás  dávám přednost na zdi normálním obrazům - mrtvoly na zdi vystavovat nemusím.

0 0
možnosti
SBH

sir Bogart Humphrey

25. 6. 2008 9:57
http://www.freewebs.com/lisabonskasmlouva/index.htm

a to jen tak bokem

0 0
možnosti
PP

fidel

26. 6. 2008 8:35
Re: http://www.freewebs.com/lisabonskasmlouva/index.htm

hezký "výtah" LS, i tak ale skromně myslím, že studium celého paskvilu jako je LS, zvedne žaludek a žluč určitě více :-) . Doporučuji ....http://europa.eu/lisbon_treaty/full_text/index_cs.htm

0 0
možnosti
PP

fidel

23. 6. 2008 12:30
Fakt č.0 - II.

.  jen to potvrzuje můj názor, že EU spěje ke svému konci, protože tento moloch se nedá oživit, ten pohltí sám sebe ....jen doufám, že dřív ,než to učiní národy, státy a lidé  sami , když  vezmou osudy své do svých rukou, které nebudou holé .....to mě děsí Protože takový moloch jako EU se asi nezruší sám od sebe / jako náš Senát/ ale bude muset být zrušen zvenčí ---- a to bývá jen jedním způsobem .... :-(

0 0
možnosti
GF

Georgis Fasulis

23. 6. 2008 15:09
Re: Fakt č.0 - II.

Jsem přesvědčen, a doufám, že se mýlíš fidele. Mám názor naprosto opačný. Až nyní se ukazuje, že s Evropou se konečně počítá jako s jedním silným subjektem a to jak ekonomicky, tak politicky.

Euroskeptici v čele s Klausem předvídali Euru jepičí život a obrovské ztráty s tím spojené, opak je pravdou. Euro se stává při naprosté nestabilitě dolaru světovým platidlem. Přeji ti hezký den.

0 0
možnosti
PP

fidel

23. 6. 2008 12:29
FAKT č..0

VK má právo říci svuj názor a on nepohřbil LS, ale irské NE z heldiska právního ukončilo ratifikaci. To je FAKT. Bohužel zbývající členové spolku EU se budou snažit delat vše pro to aby to pokračovalo --- nové referenduma ž do úplného vítězství --tedy do ANO ....a nebo další dodatky či protokoly k LS aby se vyšlo vstříc Irsku ---ale potom to z právního hlediska bude JINA smlouva než kterou podepsali a většina již ratifikovala . RATIFIKACE je první institut a má svá pravidla.  pokud bude pokračovat je to vizitkaEU - paskvil, slepenec, jehož představitelé jsou schopni a ocotni delat VŠE, co světí účel. Bože chraň   ....

0 0
možnosti
GF

Georgis Fasulis

23. 6. 2008 15:12
Re: FAKT č..0

VK má jistě právo říci svůj názor. Můj článek mu názor také nebral. Článek se ohradil proti nehoráznému označení Klausova názoru Jaklem za neměnný fakt. :-) Ne, pro vše, co VK řekne, platí božské - Staň již se. :-) Hezký den a dík za příspěvek.

0 0
možnosti
LP

LudekP

22. 6. 2008 21:18
Hluboce se mýlíte

Pokud v jedné zemi řekli NE nějakému dokumentu společnému celé unii, NEMÁ CENU jej vůbec dále ratifikovat.

Pokud nesouhlasí všichni, je konec.

0 0
možnosti
GF

Georgis Fasulis

23. 6. 2008 15:15
Re: Hluboce se mýlíte

Kdyby tomu tak bylo i v Nice, kdy rovněž Irové řekli v referendu rovněž NE, my bychom tady neměli vůbec co řešit, v EU bycho totiž vůbec nebyli.

Je nedemokratické nenechat Irsku, kde celá parlamentní garnitura je  pro LS, včas, aby svým občanům LS vysvětlila.

0 0
možnosti
JN

Hail Eris

21. 6. 2008 20:47
nejenze nema pravo

ale nastesti nema ani tu moc

0 0
možnosti
NG

hnedka_zdrapana

21. 6. 2008 23:51
Re: nejenze nema pravo

muze ji vetovat ;-D

0 0
možnosti
P

pimlico

21. 6. 2008 20:13
Zajimave.

Vy mata pravo na nazor, prezident nikoli. Obhajujete se fakty, pritom ten nejvetsi nesmysl jste vyslovil jiz v titulku : Tvrdite, ze prezident vyjadrenim sveho nazoru smlouvu az takto fatalne ohrozuje ? Pysnite se radoby racionalitou a jiz z titulku vaseho blogu strika hysterie na vsechny strany.

0 0
možnosti
GF

Georgis Fasulis

21. 6. 2008 20:47
Re: Zajimave.

Opravdu zajimavé. Říkáte, že prezident vyjádřil jen NÁZOR. Ale jeho tajemník to v TV popíral a tvrdil, že to není NÁZOR, ale že se jedná o objektivní FAKT.

Buď jste četl jen nadpis, nebo jste článek nepochopil. Chce to pečlivěji číst, aspoň tedy tehdy, když chcete někoho obviňovat z věcí, které neprovedl! Uvědomujete si vůbec, že je to hulvátské a neslušné?

Článek neupíral nikomu NÁZOR, článek kritizoval HRAD za to, že prezidentovy NÁZORY jsou prezentovány jeho tajemníkem coby FAKTA. Ono by to chtělo zjistit si rozdíl mezi slovy FAKT a NÁZOR, divil byste se, ale je v tom fatální rozdíl. Blíže viz můj příspěvek o pár řádku v diskusi níže (..po lopatě).

V nadpise žádnou hysterii nevidím, ta je zřetelná spíš ve vašem emocemi poznamenaném příspěvku.

 Zkuste příště méně obviňovat a lépe číst.

0 0
možnosti

crocodileclip

21. 6. 2008 19:38
Názor

Může mít kdo chce, tedy i pan prezident. Z titulu své funkce nepotřebuje něco z někým konzultovat. Je stejně nezávislý jako my všichni závislý;-D

0 0
možnosti
FD

FoDa

21. 6. 2008 12:05
Ale vždyť je to prosté

Argumenty, že bez LS nelze přijmout další členy a je proto nutná apod. jsou demagogické a legrační. Jde o úplně jiné věci:

- Francie a Německo získají díky novému systému poměru hlasů rozhodující převahu a budou tak řídit unii podle svých vlastních zájmů, ostatní státy je nemůžou přehlasovat ani jejich nápady vetovat

- státy se přijetím LS úplně vzdávají samostatného rozhodování v řadě klíčových oblastí a předávají je chytrým úředníkům do Bruselu - např. pracovní trh, imigrační politika, obrana, potraviny apod..

- v budoucnu může EU určit libovolné další oblasti, o kterých státy nemůžou rozhodovat a musí jejich řízení předat do Bruselu - jde tedy o naprosté ovládnutí Evropy a zajisté se použijí všechny prostředky aby se to podařilo :-© 

0 0
možnosti
HS

Humprey sir

21. 6. 2008 13:43
Re: Ale vždyť je to prosté

ale ale!!!!;-O

Že vy jste, odpůrče Pravdy a lásky,

nečetl PO LOPATĚ?!!!!!!;-€

A přitom je všude k dostání! ;-D

0 0
možnosti
MK

leviss2008

21. 6. 2008 4:14
Kecy!

Jasně je dáno, že musí být smlouva schválena všemi státy EU. To se nestalo, tak proč pokračovat v dalším schvalováním? Když minule v referendu odmítlo smlouvu Francie a Německo, tak se skončilo v ratifikování. Teď to je stejný případ, akorát s mnohem menší zemí. Ale snad má každá země EU stejná práva. Tak proč se nehraje podle stejných pravidel?Plně souhlasím s panem prezidentem! Pan autor musí mít nějaký maloměšťanský komplex! Kdy se přestaneme bát Evropy?[>-][>-][>-]V

0 0
možnosti
GF

Georgis Fasulis

21. 6. 2008 10:28
Re: Kecy!

"Jasně je dáno, že musí být smlouva schválena všemi státy EU."

Já jsem to snad někde popřel?

A když už jste u těch přirovnání - ano po Francii a Německu se v ratifikaci Úst. smlouvy skončilo a dohodlo se, že se najde jiné řešení, vznikla Lisabonská smlouva.

Ale např. Smlouva z Nice byla také nejprve Iry odmítnuta v referendu. Kdyby to bylo, jak si přejete, tak bychom vůbec v EU nebyli (Nice pojednávala mimo jiné orozšíření EU o 10 států vč. nás).

Navíc, vůbec jste nepochopil můj jednoduchý článek - viz můj příspěvek níže "po lopatě.."

0 0
možnosti
  • Počet článků 134
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6224x
Kdo jsem? Jsem jedna desetimilióntina této země - nic více, ale ani nic méně.